Nlp yöntemi ile hayatlara dokunuyoruz

Nlp yöntemi ile hayatlara dokunuyoruz

Neuro Linguistic Programming Uzmanı Ayşe Pehlivan psikolojik temelli rahatsızlıkları olan birçok kişinin NLP yöntemiyle şifa bulduğunu belirterek, “İnsanların hayatlarına dokunarak sağlığına kavuşturuyoruz” dedi.

Herhangi bir eşya aldığımızda nasıl bir kullanma kılavuzu varsa okuyup ona göre kullanıyorsak beynimizin de bir kullanma kılavuzu olduğunu belirten Pehlivan, NLP (Neuro Linguistic Programming) yöntemi ile insanların sağlığına kavuştuğunu belirterek “Sen değişirsen Dünya değişir” sloganı ile hareket ettiklerini ifade etti.

NLP yöntemiyle şifa bulunuyor

Herhangi bir ürün aldığımızda ürünün kullanma kılavuzuna ihtiyaç duyduğumuzu söyleyen Pehlivan, NLP uzmanının da insan beynini nasıl kullanacağını öğreten bir kılavuz olduğunu belirtti. Pehlivan Deneme-yanılma yöntemiyle öğrenilmiş bir hayat yaşadığımızı, bununla birlikte sorunlar ortaya çıktığını ve akabinde bazı hastalıkların nüksettiğini açıkladı. Panik atak, depresyon ve stres gibi psikolojik temelli rahatsızlıkları olanların NLP yöntemiyle şifa bulduğunu da söyleyen Pehlivan, “NLP bilinçaltını programlamaktır” dedi.

İlaçsız tedavi uygulanıyor

NLP tekniğiyle ciddi başarılar elde ettiklerini kaydeden Pehlivan, "NLP bilinçaltını programlamaktır. Panik atak, takıntı, kaygı, isteklendirme eksikliği, umutsuzluk, öfke, depresyon, stres ve psikolojik tüm rahatsızlıklar bizim tedavi ettiğimiz temel alanlardan. Psikolojik nedenlerle engelli olan onlarca insanı tedavi ettik. Kaybettikleri yürüme, konuşma gibi yetilerini yeniden kazandılar. İlaçsız tedavi uyguluyoruz. Sorunun köküne inerek, hastanın geçmişine inip sorunu orada çözüyoruz. Ardından da yeniden rehabilite ediyoruz" diye konuştu. 

5 yıldır yürüyemiyordu

NLP’nin hayat kurtardığını dile getiren Pehlivan, “Bize tedavi için gelen birçok danışan yaşadıkları rahatsızlıkların neden kaynaklandığını bilmiyor ve çareyi etrafındaki insanları suçlamakla buluyor. Biz de diyoruz ki kişileri değiştiremiyorsan sen kendini değiştirmeye başlayabilir misin? Diyerek onun hayatına dokunuyoruz. Sen değişirsen dünya değişir sloganı ile hareket ediyoruz” dedi. Fiziksel bir rahatsızlığı olmayan fakat yürüyemeyen bir danışanın NLP tekniği ile yaklaşık 3 ayda yürümeye başladığını belirten Pehlivan, “5 yıl önce ayağa kırılan ve bir daha korkusuna yürüyemeyen bir hastamızı kısa bir sürede eski sağlığına kavuşturduk. Fiziksel bir engeli yoktu sadece korkuları vardı” dedi.

Ameliyattan kurtuldu

NLP tekniği ile elde ettikleri başarılara örnek veren Pehlivan şu ifadeleri kullandı, “Bir danışanımız nefes alamadığı için bademciklerinden ameliyat olacaktı. Doktorlar teşhis koyamadıkları için bademcikler alınmadan önce burunda bir sıkıntı var ise diye önce burun ameliyatı gerçekleştiriyorlar. Biz bu bilgileri daha sonra öğreniyoruz. Regresyon yöntemini uygulayarak hastamızla bir seans gerçekleştirdik. Seans sırasında danışan 7 yaşındayken arkadaşlarının onu sıkıştırdığını ve boğazına bir yumrunun oturduğunu görüyor ve konuşurken boğazının şiştiğini görüyor. Nefes alamama probleminin bundan dolayı kaynaklandığını öğreniyoruz. Seanslara devam ettiğimizde hastanın nefes alma problemi kalmıyor ve ameliyat olmaktan kurtuluyor” ifadelerini kullandı.

Beyin bir paraşüt gibidir

Gelen danışanların büyük bir kısmında takıntı ile ilgili rahatsızlıklar olduğunu gördüklerini kaydeden Pehlivan, ”Anne ve babaların çocuklar üzerindeki baskısı bazı konularda takıntılı olmalarına sebebiyet veriyor. Bu gibi durumlarda baskıyı ortadan kaldırarak bir kişilik oluşturuyoruz. Özgüveni tam bir birey yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi. Beyni etkili kullanmayı, obezite, bağımlılıklar, strese bağlı ağrılar, alerjik durumlar, fobiler, sosyal fobi ve sınav kaygısı gibi birçok konuda çözüm ürettiklerini belirten Pehlivan, “Beyin bir paraşüt gibidir. Ne kadar çok çalıştırırsan o kadar açılır. Eğer açmazsak sırtımızda bir yük gibi kalır. Ama açarsak hayat kurtarır ve farkındalık yaratır” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.