Nüfusu 10 bin olan belediye anket şirketine 143 bin lira borç yapmış

Nüfusu 10 bin olan belediye anket şirketine 143 bin lira borç yapmış

Karpuzlu'nun yeni belediye başkanı, 10 bin nüfuslu belediyenin 10 milyon 350 bin lira borcu olduğu belirterek, bunun 143 bin TL'sinin anket şirketlerine olduğunu duyurdu.

31 Mart seçimlerinden sonra yeni başkanları göreve başlayan belediyelerde; israf ve usulsüzlükler gün yüzüne çıkıyor. Lüks banyolar, binlerce liralık kebaplardan sonra anket borçları da gündeme geldi.

Aydın'ın Karpuzlu Belediyesinde 31 Mart seçimlerinde MHP adayı Hilmi Dönmez, başkanlığı kazandı. Yeni başkan Dönmez, önceki dönemden kalan belediyenin borçlarını tek tek açıkladı. 10 bin nüfuslu belediyenin 10 milyon 350 bin lira borcu olduğunu belirten Dönmez, anket şirketlerine de 143 bin TL borç olduğunu aktardı.

Karpuzlu'da MHP'li belediye başkanı Hilmi Dönmez'den önceki başkan da MHP'li Tuğrul Ozan'dı. Ozan MHP'den ihaç edilince son seçimlerde CHP'den aday olmuştu.

31 Mart yerel seçimlerine CHP adayı olarak giren önceki başkan Tuğrul Ozan'ın bir anket firmasına 143 bin liralık borç yaptığı, yeni başkan tarafından açıklandı.

borc.jpg

YENİ BAŞKAN DÖNMEZ, SOSYAL MEDYADAN BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI

31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde MHP'den Karpuzlu Belediye Başkan adayı olan ve seçilen Hilmi Dönmez, belediyenin önceki dönemden kalan borçlarını açıkladı.

Görevi devraldıktan sonra belediyenin sosyal medya hesabından belediye borçlarına ilişkin açıklama yapan Dönmez, 2014-2019 yılları arasında ilçede 95 adet arsa ve arazi satışı yapıldığı, bu satışlardan 1 milyon 534 bin 745 lira gelir elde edilmiştir. Makam araçları ve belediye araçları ile gayrimenkuller üzerinde 19 adet haciz ve icra bulunmaktadır. Personel hizmet alım şirketlerine 3 milyon 763 lira, anket şirketine 143 bin lira, beton firmalarına 450 bin lira, İller Bankası ve çeşitli bankalara 260 bin lira, esnaf ve diğer borçlar 5 milyon 734 bin lira olmak üzere belediyenin 10 milyon 350 bin lira borcu olduğunu bildirdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.