ODTÜ'de eşcinsellerin 'onur yürüyüşü'ne izin verilmedi

ODTÜ'de eşcinsellerin 'onur yürüyüşü'ne izin verilmedi

Eşcinsellerin oluşturduğu “KAOS GL” gibi sivil toplum kuruluşları tarafından mübarek Ramazan ayı içinde ODTÜ’de yapılması planlanan sözde “Onur Yürüyüşü”, gazetemizin de gündeme getirdiği tepkiler üzerine engellendi.

Eşcinsellerin oluşturduğu “KAOS GL” gibi sivil toplum kuruluşları tarafından mübarek Ramazan ayı içinde ODTÜ’de yapılması planlanan sözde “Onur Yürüyüşü”, gazetemizin de gündeme getirdiği tepkiler üzerine engellendi. Üniversite yönetimi, söz konusu yürüyüşe izin vermeme kararı alarak, takdir topladı. 

HABERVAKTİM GÜNDEME GETİRDİ

Yurt içi ve yurt dışından bazı sivil toplum kuruluşları “LGBTİ etkinliği” adı altında 10 Mayıs günü ODTÜ’te “Onur Yürüyüşü” düzenlemeyi planlamış, bunun için üniversite yönetiminden izin istemişlerdi. Gazetemiz halkın tepkisini çeken sapkın etkinliği 23 Nisan tarihli sayısında “Yakışıksız Yürüyüş” manşetiyle gündeme getirmişti. 

odtu,-lgbti,-onur-yuruyusu-iptal-edildi-001.jpg

rektorlugun-gonderdigi-aciklama.jpgREKTÖRLÜK ALKIŞ ALDI 

Ve ODTÜ Rektörlüğü, kararını verdi. Sapkın yürüyüşe izin yok. Rektörlük’ten öğrencilere gönderilen mesajda Valiliğin 3 Ekim 2018 tarihli yasaklama kararının halen yürürlükte olduğu hatırlatılarak, bu nedenle üniversitede LGBT yürüyüşüne izin verilmeyeceği duyuruldu. 

KAOS GAL’CİLER TEPKİLİ 

Eşcinsel çevreler karara karşı 'yürütmenin durdurulması davası' açacaklarını ilan etti. KAOS GL’ciler “ODTÜ Rektörlüğünün iddia ettiğinin aksine Ankara ilinde geçerli bir etkinlik yasağı yoktur" iddiasında bulundu.

SAĞDUYU KAZANDI

Eşcinsel yürüyüşün hem de mübarek Ramazan ayı içinde ve Cuma gününe planlanması tepki çekmekle birlikte manidar bulunmuştu. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen benzer etkinliklerde, milli ve manevi değerleri aşağılayıcı, suçlayıcı pankartlar açılmış ve sloganlar atılmıştı. Örneğin "Recep'le Şaban'ın aşkına Ramazan engel olamaz" ifadelerinin yer aldığı pankartlar açan eşcinsel çevreler, özellikle dindar çevrelerin hassasiyetlerini tahrik etme girişiminde bulunmuşlardı. Söz konusu pankartlar infiale yol açmış ve pankart açanlara dava açılmıştı. Bu yıl ki yürüyüşün üniversite yönetimi tarafından engellenmesi ile mübarek Ramazan ayı içerisinde özellikle dindar çevrelerin tahrik edilmesi girişimi de engellenmiş oldu. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum