ODTÜ'de şenlik şımarıklığı

ODTÜ'de şenlik şımarıklığı

ODTÜ’de Bahar Şenliği’nin, öğrenci topluluklarının bitmek bilmeyen talepleri nedeniyle iptal edildiği belirtildi. Rektör Prof. Kök, “Traktör bile istediler” dedi. 

ODTÜ’de Bahar Şenliği’nin, öğrenci topluluklarının bitmek bilmeyen talepleri nedeniyle iptal edildiği belirtildi. Rektör Prof. Kök, “Traktör bile istediler” dedi.

OLAYIN SEYRİ 

Edinilen bilgilere göre, Rektörlük, öğrenci toplulukları ile tam 4 kez bir araya gelerek, üniversitenin mevcut olanakları çerçevesinde bir şenlik formatı önerdi. Öğrenci toplulukları önerileri reddedip,   Rektörlük de bunun üzerine şenliği tümden iptal etti. Bir grup sanatçı ve CHP’lilerden Rektörlüğe tepki açıklamaları gelmeye başladı. 

REKTÖR’DEN AÇIKLAMA

Olay, bazı medya kuruluşları ve sanatçı gruplarınca ideolojik bir kamplaşmaya sokulmaya çalışılırken, Rektör Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’ten “Biz UGT'li öğrencilerle her konuda anlaştık. Ancak sonra bu grup LGBT, Marksist, aşırı sol, HDP gruplarla toplanıp karardan vazgeçtiler. Tüm alanları istediler. Traktör bile istediler" açıklaması geldi.

Birer ilim merkezleri olması gereken üniversitelerimizden ODTÜ’de bir kez daha ideolojik kutuplaşmanın eşiğine gelindi. Bahar Şenliği’nin iptaliyle ilgili gerçekler zemininden koparılıp, siyasi tartışmaya dönüştürülmeye çalışılıyor. 
Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) bu yıl ki Bahar Şenliği’nin, Uluslararası Gençlik Topluluğu’nun (UGT) bitmek bilmeyen talepleri nedeniyle iptal edildiğini belirten Rektör Prof. Kök, “Traktör bile istediler” dedi. 

SÖZDE SANATÇILAR KÖRÜKLÜYOR 

Rektörlük, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile bu yılki Bahar Şenliği’nin iptal edildiğini duyurmuştu. Açıklamada iptal nedeni olarak, Rektörlüğün önerisinin Uluslararası Gençlik Topluluğu tarafından kabul edilmemesi gösterilmiş, detaylı bilgi verilmemişti. Haluk Levent, Moğollar, Sabahat Akkiraz, Ezhel, Sıla, Genco Erkal, Erdal Erzincan, Şevval Sam, Athena, Mor ve Ötesi, Can Bonomo gibi isimler üniversitede ücretsiz konser verebileceklerini duyurarak, Rektörlüğe tepki, öğrencilere destek açıklamaları yaptılar. Kimi CHP’lilerden de benzer açıklamalar geliyor. 

PROF. KÖK’TEN AÇIKLAMA

Olay, bazı medya kuruluşları ve sanatçı gruplarınca ideolojik bir kamplaşmaya sokulmaya çalışılırken, Rektör Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’ten dün önemli bir açıklama geldi. Rektör Kök "Öncelikle biz şenlikleri iptal etmedik. Aksine biz UGT'li öğrencilerle Devrim Stadı konserleri de dahil her konuda anlaştık. Ancak sonra bu grup LGBT, Marksist, aşırı sol, HDP gruplarla toplantı yapıp bu karardan vazgeçtiler. Tüm alanları istediler. İsteklerinin toplam maliyeti 1 milyonun üstünde. Traktör bile istediler. Hiçbir zaman yasakçı bir tutumumuz olmadı yönetimce. Bizler sizlerden daha fazla ODTÜ'lüyüz. Mesela ben 35 senedir ODTÜ'deyim. Neyin ne olduğunu herkes kadar bilirim. Bu arada daha önce de şenlik yapılmadı ODTÜ'de" bilgisini verdi. 

REKTÖRLÜK NE ÖNERMİŞTİ?

Edinilen bilgilere göre de, ODTÜ 33. Uluslararası Bahar Şenliği düzenlenmeleri ile ilgili olarak Rektörlük, Uluslararası Gençlik Topluluğu ve ilgili diğer topluluklarla 22 Şubat, 27 Şubat, 26 Mart ve 8 Nisan 2019 tarihlerinde çok sayıda toplantı yaptı. İlgili topluluklara Bahar Şenliği ile ilgili, üniversitenin mevcut olanakları çerçevesinde bir şenlik formatı önerildi.  Bu öneri, UGT tarafından kabul edilmedi. Rektörlük de bunun üzerine şenliği tümden iptal etti. 

EYLEM YAPACAKLAR

Üniversitenin olanaklarını hiçe sayıp, Rektörlüğün önerisini reddeden öğrenci toplulukları, iptal karşısında da eylem yapmaya hazırlanıyor. ODTÜ Uluslararası Gençlik Topluluğu, birkaç gündür özellikle sosyal medya üzerinden öğrencileri bugün için saat 13:30'da Rektörlük önünde toplanmaya çağırıyor. 

İNCE DE DAHİL OLDU 

CHP’li Muharrem İnce, tartışmalara dahil olarak şöyle bir twit attı: “Maddi imkansızlıklar gerekçe gösterilerek iptal edilen ‘Bahar Şenlikleri’ ODTÜ’nün ruhudur. Gönüllü olarak #ODTÜBaharŞenlikleri’ne ve ODTÜ’lülere desteğini sunan sanatçılarımızı yürekten kutluyorum. Ankara, İstanbul ve ODTÜ’de gösterilen bu dayanışma tüm memlekete ışık olsun.”

ADEM ORMAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.