ODTÜ'nün marka değerine zarar veriyor

ODTÜ'nün marka değerine zarar veriyor

Eğitim Bir Sen 5 No’lu Üniversiteler Şube Başkanı Ayhan Okuyucu, mezuniyet töreninde yaşanan olayların ODTÜ’nün marka değerine zarar verdiğini belirterek, “ODTÜ bu tür olaylarla değil, bilim ve projelerle gündeme gelmeli” dedi.

Eğitim Bir Sen 5 No’lu Üniversiteler Şube Başkanı Ayhan Okuyucu ODTÜ mezuniyet töreninde yaşanan olayların üniversiteye yakışmadığını belirterek, öğrencilerin bu tür olaylarla değil, bilim ve projelerle gündeme gelmesi gerektiğini söyledi. Yaşanan olaylara 100 kişilik LGBT grubunun neden olduğunu belirten Okuyucu, olaylara sebep olan öğrencilerin ODTÜ’nün marka değerine zarar verdiğini belirtti.

BİLİM VE PROJELERLE GÜNDEME GELMELİ

Eğitim Bir Sen 5 No’lu Üniversiteler Şube Başkanı Ayhan Okuyucu son günlerde ODTÜ’de yaşanan olayları gazetemize değerlendirdi. Okuyucu, ODTÜ mezuniyet töreninde yaşanan pankart olaylarının üniversiteye yakışmadığını, üniversitenin bu tür olaylarla değil bilim ve projelerle gündeme gelmesi gerektiğini belirtti. Okuyucu, “ODTÜ, ülkenin geneline katma değer sağlayan projelerin hazırlanıp hayata geçirildiği işlerle anılması gereklidir.  Açılan pankartların adapsız ve edepsiz olduğunu gördük fakat bunların yanında milletini ve devletini seven, devlet büyüklüklerini destekleyici pankartlar açan öğrencileri de gördük” dedi.

OLAYLARIN NEDENİ LGBT GRUBU

Okuyucu, ODTÜ’nün terör ve teröristler ile değil oradaki öğrencilerin başarıları ile anılmaları gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı, “ODTÜ’nün kuruluşunda dış etkenlerin katkısı olduğundan dolayı burada onların etkisinde kalarak bazı şeyleri gerçekleştirmeye çalıştıran kişiler var. Yaptığımız görüşmelerde yaklaşık 100 kişilik bir LGBT grubunun bu olayları organize edip başlattığı tespit edildi.  Rektöre açılan pankartı almaya çalışan güvenlik görevlisini darp ettikleri içinde idari ve adli soruşturma başlatılmış durumda. Bizim dileğimiz ise milletin değerleri ile örtüşmeyen olayların gündeme gelmemesidir” dedi.

ODTÜ’NÜN MARKA DEĞERİNE ZARAR VERİYOR

Mezuniyet töreninin bu tür olaylarla olmaması gerektiğini ifade eden Okuyucu, bu yaşananlara sebep olan kişilerin ODTÜ’nün marka değerine zarar verdiğini söyledi. Bu kişileri destekleyen bir akademik kadronun da olduğunu söyleyen Okuyucu, bu şahısların aslında kendi kendilerine zarar verdiklerini belirtti. Okuyucu, “Pankart olaylarının ve açılmaya çalışılan LGBT bayrakları Türkiye’ye yakışmayan davranışlardır. Bunlar yerine öğrenciler bilim ve ilimle ön plana çıkmalıdırlar. Görüşleri ne olursa olsun bu ülkenin devlet adamlarına saygı duymalıdırlar. Özellik ile Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’a saygı duymalılar. Eğer saygı duymuyorlarsa bir art niyet aranır. Bunları destekleyen kimlerdir” diye konuştu.

MİLLET NAZARINDA ODTÜ PUAN KAYBEDİYOR

Millet nazarında ODTÜ’nün puan kaybettiğini belirten Okuyucu, “Bu olaylar keşke yaşanmasaydı. Üniversite bizim üniversitemiz. Bu tür kurumlar çocuklarımıza bırakacağımız miraslarımızdır. Bu kurumların değerini azaltmak yerine değerini artırmak için çabalamamız lazımdır” dedi. Eğitim kurumlarımıza sahip olmalıyız diyen Okuyucu, ilim ve bilim yuvalarının bir gruba, bir düşünce hareketine ya da bir cemaate katiyen teslim edilemeyeceğini vurgulayarak ailelerin çocuklarını rahat bir şekilde ODTÜ’ye gönderebileceklerini ifade etti.

AKADEMİSYENLER İDEOLOJİK ÖĞRENCİ YETİŞTİRMEYE ÇALIŞMAMALI

ODTÜ’nün rehabilite edilmesi gerektiğini söyleyen Okuyucu, ODTÜ’de özgürlüklerin yaşanmasına karşı olmadıklarını fakat devletin ve milletin değerlerine aykırı ve yasa dışı olan, hareketlenmelere karşı olduklarını belirtti. Bu tür aykırı hareketleri destekleyen ve buna yol açan her kim olursa olsun cezasını çekmeli” diyen Okuyucu, hocaların görevinin eğitim vermek olduğunu ifade etti. Akademisyenlerin ideolojik öğrenci yetiştirmeye çalışmamaları gerektiğini savunan Okuyucu, burada kıstas olarak milletin değerlerinin esas alınması ve ön planda tutulması gerektiğini ifade etti.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.