Öğrenciler hizmetten memnun

Öğrenciler hizmetten memnun

Eryaman’da bulunan Atatürk Müzesi ve Okuma Evi öğrencilerin ders çalışmak için öncelikli tercihi. Tarihsel ve fiziki yönden huzurlu bir ortam sunan mekânda öğrenciler hizmetten memnuniyetlerini gazetemize anlattı.

Etimesgut Belediyesi’ne ait Eryaman’da bulunan Atatürk Müzesi ve Okuma Evi sıcak yaz günlerinde öğrencilere serin bir ders çalışma ortamı sunuyor. Sabah 08.00’dan itibaren gelmeye başlayan genelini üniversitelilerin oluşturduğu öğrenciler, günlerinin büyük bir kısmını burada ders çalışarak geçiriyor. Her sabah gelenler arasından Tıp Fakültesi’nden yeni mezun olmuş Eda Naz ise Tıpta Uzmanlık Eğitimi Sınavı’na hazırlanıyor. Gazetemize duygularını paylaşan Naz, mekânın en büyük avantajının bir maneviyata sahip olduğunu ve evlerine de yakın olduğuna dikkat çekti. 

SEMTİMİZDE OLMASI MEMNUNİYET VERİCİ 

Evlerinin merkezden uzak olduğunu belirten Naz, böyle bir yerin semtlerinde olmasından memnuniyetini dile getirerek, “Her sabah 08.00’de buraya geliyorum. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Sınavına çalışıyorum. Bildiğiniz gibi bu çok zor bir sınav. Burada başarılı olabilmem için uzun saatler çalışmam gerekiyor. Ankara’da genelde Milli Kütüphane insanlara bu çalışma ortamını sunuyor ve orası bilinir. Ancak bizim semtimiz uzak olduğu için yol hem zaman kaybına hem de yorgunluğa neden oluyor. Burada evimizin çok yakının da böyle bir mekânın olması gerçekten iyi bir hizmet” dedi. 

MEKÂNIN MANEVİYATI VE HAVASI ÇOK GÜZEL 

Kütüphanenin bulunduğu yerin tarihsel olarak bir duyguya sahip olduğuna dikkat çeken ve fiziksel olarak da mekândan memnuniyetlerini dile getiren Naz, “Mekân çok temiz bir çalışma ortamı sunuyor ayrıca müze olması sebebiyle de bir maneviyata sahip. Burada Atatürk’ü daha yakından tanıyorsunuz ve hissediyorsunuz. Dışarıdan bakıldığında Atatürk’ün doğduğu Selanik’teki evinin şeklinde olması, ders çalışırken ayrı bir duygu katıyor. Ayrıca kütüphanenin içi de gayet temiz ve bakımlı. Gün boyu dolu oluyor. İçi olduğu kadar çevresi de tamamen ağaçlarla kaplı. Kuş sesleri içinde sakin huzurlu bir havası var. Ders çalışmak için gayet ideal bir mekân. Genelde üniversite öğrencileri burayı tercih ediyorlar” diye konuştu. 

ORMANIN İÇERİSİNDE YER ALIYOR 

5 Bin yetişkin ağaç dikilerek oluşturulan 132 bin metrekarelik Atatürk Ormanı içerisindeki Atatürk Müzesi ve Okuma Evi, Ulu Öder Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin benzeri olarak inşa edilmiş. Müzede Atatürk'ün ve annesi Zübeyde Hanım'ın silikon heykelleri yer alırken, Atatürk'ün el yazma nutku, Kurtuluş Savaşı'na ait dönemin gazete, dergi ve yazıları, Müze içerisinde Atatürk ve Kurtuluş Savaşı 3D görsel ve belgesellerle anlatılıyor. Sabahları 08.00’da kapılarını açan mekânın 17.00’a kadar müze bölümü 20.00’ kadar ise okuma evi hizmet veriyor. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.