OHAL uzayacak mı?

OHAL uzayacak mı?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Olağanüstü hal bir defa daha uzatılacak." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklama yaptı ve soruları yanıtladı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın 2017 yılı hükümet faaliyetleri hakkında detaylı sunumda bulunduğunu ve 2018 yılında yapılacak işler, atılacak adımlar ve çalışmaların detaylı biçimde değerlendirildiğini bildiren Bozdağ, 2018 yılının Türkiye'ye ve bütün dünyaya huzur, barış, esenlik getirmesini ve hayırlı olmasını temenni etti.

"Olağanüstü hal bir defa daha uzatılacak"
Bozdağ, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, 19 Ocak'ta süresi dolacak olağanüstü halin, toplantıda gündeme gelip gelmediğine yönelik soruya, "Olağanüstü hal bir defa daha uzatılacak." karşılığını verdi.

Uzatmanın gerçekleştirilebilmesi için Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararı alması ve konunun Bakanlar Kurulu'nda da görüşülmesi gerektiğini dile getiren Bozdağ, "Önümüzdeki Milli Güvenlik Kurulu'nun gündeminde muhtemelen yer alacak ve arkasından toplanan Bakanlar Kurulu, olağanüstü halin uzatılmasına karar verecek ve bu da Parlamentoda görüşüldükten sonra yürürlüğe girecektir.” diye konuştu.

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Meslek Yüksek Okulu mezunlarının kısa dönem askerlik yapmasına ilişkin bir çalışma yürütülüp yürütülmediğine ilişkin bir başka soru üzerine, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün basına verdiği bir röportajdaki ifadesinin bu yönde bir algıya yol açtığını anımsattı. 

Özlü'nün de yaptığı bir başka açıklamada, böyle bir değerlendirme yapmadığını açıkça ifade ettiğini anımsatan Bozdağ, bu konuda iş dünyasından özellikle ara insan gücü teminindeki zorluk nedeniyle buna ihtiyaç duyulduğunun dile getirildiğini bildirdi. 

Konunun Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın bulunduğu bir ortamda, Sivas’ta gündeme geldiğini anlatan Bozdağ, "Hükümetimizin gündeminde ön lisans mezunları için böyle bir kısa dönem askerlik değerlendirmesi, çalışması yoktur. Hiç kimsenin böyle bir beklenti içine girmemesi gerekir. Bundan önce nasıl askerlik yapıyorlarsa, bundan sonra da aynı usulde askerlik yapmaya devam edeceklerdir." ifadesini kullandı. 

Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerinin hatırlatılması üzerine, Bahçeli’nin bir değerlendirme toplantısı yaptığını ve önemli gündem maddelerini ele aldığını söyledi.

Bahçeli’nin Türk siyasetinde saygın bir lider, dürüst bir siyaset anlayışına sahip, ikili oynamayan bir isim olduğunu kaydeden Bozdağ, "Türk siyasetinde duruşu olan bir lider. O nedenle de sabahki açıklamaları çok net açıklamalar." şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.