Altındağ İlçe Halk Kütüphanesi BUGÜN AÇILIYOR

Altındağ İlçe Halk Kütüphanesi BUGÜN AÇILIYOR

Melih Gökçek’in Cumartesi günü istifa etmesiyle boşalacak olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ilçeye yeni bir eser kazandırmanın heyecanını yaşıyor. Altındağ Halk Kütüphanesi bugün açılıyor.

AK Parti lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifası istenen Melih Gökçek’in Cumartesi günü görevini bırakmasıyla boşalacak olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ilçeye yeni bir eser kazandırmanın heyecanını yaşıyor.  

Sosyal ve kültürel gelişme, sorumluluklarını ve haklarını bilen, iyi bilgilendirilmiş, kültürel düzeyi yüksek vatandaşlarla mümkün. Bu seviyeye ulaşmada yerel yönetimlere de önemli görevler düşmektedir” düşüncesinden hareketle eğitime büyük destekler sağlayan Veysel Tiryaki yönetimindeki Altındağ Belediyesi, kısa süre içerisinde ilçeye 13 anaokulu, 17 gençlik merkezi, 1 lise, 13 kültür ve kongre merkezi kazandırmıştı. 

BUGÜN AÇILIYOR

Altındağ şimdi de halk kütüphanesine kavuşuyor. Belediye tarafından inşa edilen Altındağ Halk Kütüphanesi bugün düzenlenecek törenle hizmete açılıyor. Kütüphanede 1 konferans salonu, okuma salonu, internet salonu, kitap ödünç verme bölümü, gençlik bölümü ve çocuk bölümü ile engelli vatandaşlara hizmet veren bölümler bulunuyor. 

YAPIP DEVRETTİ

İnşaatı Altındağ Belediyesi tarafından tamamlanarak, Ankara İl Kültür Turizm Müdürlüğü’ne devredilen kütüphane Beşikkaya Mahallesi’nde yapıldı. Kütüphane ile Altındağlılar süreli yayınlar başta olmak üzere diledikleri kitaplara rahatlıkla ulaşabilecekler.

“VATANDAŞLARIMIZIN BİLİNÇLENMESİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yarın açılışını yapacakları kütüphane ile ilgili “Halk kütüphaneleri bilgiye ulaştırmanın ötesinde, insanların bir araya gelip birbirine ilham verdikleri, bilgi alışverişinde bulundukları ve boş zamanlarını faydalı biçimde değerlendirdikleri önemli merkezlerdir. İşte bu nedenle Belediye olarak biz de eğitime ve kültüre hizmet eden çalışmaları her zaman ön planda tutuyor, vatandaşlarımızın bilinçlenmesini önemsiyoruz. Altındağlı hemşehrilerimizin bir yandan kendi kültürel mirasımızı öğrenmeleri, diğer yandan da dünyadaki gelişmelerin farkında olan bireyler olmaları için gayret gösteriyoruz” dedi. 

Faruk TUFAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.