Oto hırsızları taktik değiştirdi araçların parçalarını çalıyorlar

Oto hırsızları taktik değiştirdi araçların parçalarını çalıyorlar

Başkent’te oto hırsızları yöntem değiştirerek, araç yerine aracın direksiyon, yol bilgisayarı, teyp, göğüs ve ön panel gibi iç aksesuarlarını çalmaya başladı.

Başkent’te oto hırsızları yöntem değiştirdi. Hırsızlar araçları çalmak yerine araçların direksiyon, yol bilgisayarı, teyp, göğüs ve ön panel gibi iç aksesuarlarına yönelerek bu kadarına da pes dedirtti. Birçok vatandaş sabah araç başına geldiğinde araçlarının elektrik aksamlarının çalındığını görünce, şok üstüne şok yaşadı. Sökülmesi kolay ve piyasa değeri yüksek olan yeni sürüm araçları hedef alan hırsızlar kısa bir sürede vatandaşlara kabarık fatura bıraktı.

YENİ NESİL LÜKS ARAÇLARA YÖNELDİLER

Son günlerde Başkent’te artan oto hırsızlığına bir yenisi daha eklendi. Yöntem değiştiren hırsızlar yeni sürüm lüks araçlara yöneldi. Arabayı çalmak yerine arabanın değerli olan iç aksesuarlarını hedef alan hırsızlar, araç sahiplerine bir şok yaşattı.

İÇ AKSESUARLARI ÇALIYORLAR

Vatandaşların alın teriyle aldıkları otomobillerin iç aksesuarlarını kaşla göz arasında çalan hırsızlar pes dedirtiyor. Sabah işini gitmek için kalkan ve arabasının yanına giden vatandaşlar, arabanın içine binene kadar durumu fark etmiyor. Araç kapısını açtıklarında ise şaşırtıcı manzarayla karşılaşıyorlar. Aracın direksiyon, ön panel, göğüs, teyp gibi birçok parçasının çalınmış olduğunu gören araç sahibi çareyi polisi aramakta buluyor.

3 DAKİKADA 80 BİN LİRALIK AKSESUAR ÇALDILAR

Çok kısa bir sürede araçtan maddi değeri bir hayli yüksek olan aksesuar çalan hırsızlar genelde piyasa değeri 200 bin liranın üzerinde olan araçları hedef alıyorlar. Mağdur olan bir vatandaş hırsızların 3 dakika içerisinde araçtan 80 bin liralık malzeme çaldıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı, “Sabah işe gitmek için kalktığımda aracımın iç aksesuarının tamamen çalınmış olduğunu gördüm. Güvenlik kameralarını incelediğimizde ise hırsızların 3 dakika içerisinde aracın değerli olan tüm elektrik aksamını çaldıklarına şahit olduk. Aracı servise götürdüğümüzde ise 80 bin liralık fatura çıkardılar. Vatandaşlar bu tarz hırsızlık yöntemine karşı dikkatli olsunlar.”

İKİNCİ EL UCUZ YEDEK PARÇALARININ GÜVENİRLİLİĞİ SORGULANMALI

Son günlerde bu tarz hırsızlık olaylarının artması ise ikinci el oto yedek parçalarının güvenirliliğini sorgulatır duruma geldi. Mağdur olan araç sahipleri diğer vatandaşları uyararak internet üzerinden ucuza satılan oto yedek parçaları almamaları konusunda uyardı. Ucuz olan parçaların çalıntı olma ihtimallerinin yüksek olduğunu vurgulayan mağdur araç sahipleri, hırsızlık olaylarının artmaması için ucuz parça satan şahıslara prim verilmemesi gerektiğini söyledi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.