Özbekistan’ın Ankara Büyükelçisi Gümüşdere'yi beğendi

Özbekistan’ın Ankara Büyükelçisi Gümüşdere'yi beğendi

Üç ay önce göreve başlayan Özbekistan’ın Ankara Büyükelçisi Alisher Agzamhadjaev Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Ak'ın makam odasında sıcak ve samimi bir havada geçen görüşmede Büyükelçi Agzamhadjaev, "Sizinle ve çalışmalarınızla ilgili güzel şeyler duydum, bugün de bu duyduklarımı yerinde görüyorum. İş birliğimizin ve dostluğumuzun gelişmesi yönünde birlikte çalışmaktan memnuniyet duyarım. Son iki yılda Cumhurbaşkanlarımız düzeyinde önemli işler yapılıyor. Bizler de gerek turizm gerekse yatırım anlamında bu iş birliğini artırma hedefindeyiz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki aylarda Özbekistan'ı ziyaret edecek, ondan sonra ikili ilişkilerin çok daha güçleneceğini umuyoruz." diye konuştu. 
Özbekistan’ın bölgesinde en büyük nüfusa sahip olduğunu belirten Başkan Ak ise, "Özbekistan bölgenin lideri  konumunda... Özellikle yüksek kapı mimarisi, Semerkant, Buhara ve Taşkent'in tarihi ve kültürel değeri Özbekistan'ın cazibesini artırıyor. Ülkelerimiz arasındaki iyi ilişkiler ve güç birliği, her iki ülke için de önemli... Çünkü Özbekistan ile ortak tarihimiz var." ifadelerini kullandı.
İki ülkenin kültür ve dillerinin benzediğine de dikkat çeken Başkan Ak, "Özbekistan her sene Uluslararası Ramazan Etkinliklerimize gelir ve kültürünü bizlere tanıtır. İnşallah bu  Uluslararası Ramazan Etkinliklerimizde Özbekistan'la kardeşlik protokolü imzalarız. Yeni görevinizin hayırlı olmasını diliyor, iki ülke dostluğuna güçlü katkılar sunacağımıza inanıyorum."  dedi.
Başkan Mustafa Ak, Gümüşdere Ihlamur Vadisini merak eden Büyükelçi Alisher Agzamhadjaev'ye tema vadiyle ilgili bilgi verirken Agzamhadjaev da Başkan Ak'a iki ülke ilişkilerinin 25. yılı anısına teşekkür belgesi ile minyatür sanatının bir örneğinin yer aldığı tablo hediye etti. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.