Özel toplu taşıma araçlarına bakım yapılmalı

Özel toplu taşıma araçlarına bakım yapılmalı

Başkentliler özel toplu araçlarının bazılarının iç kısmının bakımsız ve kirli olmasına tepki göstererek yetkililerden konuyla ilgilenmelerini istiyor.

Her gün binlerce Etimesgut ve Sincanlı’nın merkeze ulaşım için kullandığı özel halk otobüslerinin bazılarının bakımsız görüntüsü vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Kullanım alanlarının eski ve yıpranmış haliyle iç mekânın kirliliğine dikkat çeken vatandaşlar birçok bakımlı otobüsü örnek göstererek hepsinin öyle olmasını istiyor. 

OTURAKLAR ESKİMİŞ 

Otobüsün içerisinden objektiflerimize yansıyan karelerde oturakların eskidiğini dış aksamının soyularak üzerine yazılar yazıldığı görülüyor. Vatandaşlar ise, “ Oturakların bazılarına oturduğumuzda düşecek gibi oluyoruz. Bazı koltuklar ise otobüsünün tabanından sökülecek derecede ani frenlerde yerimizde duramıyoruz. Onun dışında bilinçsiz kişiler tarafından koltukların arka tarafına uygunsuz yazılar yazılıyor. Yetkililer bir an önce otobüslere bakım yaparlarsa bizlerde daha konforlu yolculuğumuzu yaparız.  

BAKIMLAR YAPILSIN

Vatandaşlar bazı özel toplu taşıma araçlarındaki iç aksamının bakımsızlığından bahsederken şu ifadelere yer verdi:
“Kaloriferi çalışmayanlar var sabahları üşüyoruz şoför arkadaşlarında elinde değil tabi ki onlarda bir şey yapamıyor. Ayrıca bazılarında tutma demirleri bile bulunmuyor ki bu en önemlisi ayakta yolculuk yapıyoruz. Kirlilik de ayrı bir sorun onlarca kişi biniyor toz ve kir içinde oluyor otobüsün içi. Doğal olarak tepkiler şoförlere geliyor fakat iç aksamı temizlenip bakıma girdiğinde bizlerde şoförlerde daha rahat edeceğiz.”  

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.