Özhaseki: İttifakta pazarlık yok

Özhaseki: İttifakta pazarlık yok

AK Parti’nin Ankara Büyükşehir adayı Mehmet Özhaseki, yerel seçim öncesi MHP ile ittifak görüşmelerine ilişkin, ‘‘Kesinlikle başkaları gibi al-ver pazarlığı yapmıyoruz’’ dedi. Özhaseki, 'ilçe adayları ne zaman açıklanacak?' Sorusunun da cevabını verdi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Başkent’teki STK temsilcileriyle dün sabah saatlerinde bir araya geldi. AK Parti Ankara İl Başkanlığınca Keçiören’deki Ihlamur Kasrı’nda düzenlenen programa çok sayıda katılım oldu. 

25 KİŞİLİK UZMAN EKİP PROJE ÜRETİYOR

Mehmet Özhaseki, program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Göreve gelmeniz halinde Ankara’ya yapmayı düşündüğünüz projeleriz nelerdir?” sorusuna Özhaseki, “Ankara hakkında hazırladığımız projeleri önümüzdeki günlerde toplu bir şekilde açıklayacağım. Şu ana 25 kadar mimar, mühendis, şehir plancısı, sanat-kültür danışmanı olan arkadaşlarım büyük bir gayret içerisinde. Ben de her gün onlara takılıp ‘şurayı şöyle, burayı böyle yapalım’ diye gayret ediyorum” dedi. 

screenshot_2-004.jpgPROJELERİMİ YAKINDA AÇIKLAYACAĞIM 

Geçmiş dönemlerde Kayseri’ye kazandırdığı projeler hakkında bilgi veren Özhaseki, “2000’li yılların başında UEFA standartlarında Türkiye’nin en güzel stadını Kayseri’de ben yaptırdım. Hem de 1 lira cebimizden para çıkmadan, kamudan bir lira harcamadan bunun örneğini ben ortaya koydum. Dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında sayılan 100 km’den uzun pistlere sahip olan bir kayak merkezini de ben getirdim. Bunların nasıl yapılacağını ben çok iyi biliyorum. Önümüzdeki günlerde de güzel Ankara’mız için bu projelerin hepsini teker teker izah edeceğim. Kimsenin endişesi olmasın” diye konuştu.  

40 YILLIK ARKADAŞIM GÖKÇEK’İN DESTEĞİ BENİ SEVİNDİRİR

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, “Mehmet Özhaseki’yi destekleyeceğim” sözlerinin hatırlatılması üzerine Özhaseki, “30-40 yıllık bir arkadaşlığımız var, belediye başkanlığımız var. Melih Gökçek’in destekliyor olması beni sevindirir, niye sevindirmesin? En azından biz belediyeciler birbirimizi çok iyi biliriz. Kimin ne iş yaptığını, neler yaptığını, başarılı olup olmadığını hepimiz biliriz. Bu konuda bana destek veren herkese başta değerli başkanımız (Melih Gökçek) olmak üzere çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

GÖKÇEK İLE ARA ARA HABERLEŞİYORUZ

Melih Gökçek’in bu desteğinin ardından kendisiyle görüşüp görüşmediği konusundaki sorular üzerine ise Özhaseki, “Elbette ara ara haberleşiyoruz, niye konuşmayalım kimseye ben küs değilim” ifadelerini kullandı. 

İLÇELERDE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK 

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini de yürüten Mehmet Özhaseki, önümüzdeki günlerde ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını duyurdu.

CUMHUR İTTİFAKI AL-VER İLİŞKİSİNE DAYANMIYOR

Özhaseki ittifak konusundaki sorulara ise “Aramızdaki görüşmeler kesinlikle al-ver ilişkisine dayanmıyor. Muhalefetin yaptığı tür bir pazarlık içerisinde asla değiliz. Altını çizerek söylüyorum. Biz Cumhur İttifakı yaptık. Cumhur İttifakı’ndan bizim kastımız, amacımız 1-2 sene öncesinden başlayan bu işbirliğinin amacı neydi? Bu Türkiye’de bir beka sorunu var. PKK gibi bir terör örgütü dünyadan bulduğu bir yüzle, destekle ve içeriden birtakım desteklerle de çukur kazıp bölmek istiyor. Çok net. 40-50 yıldır bu milletin başına olan bu PKK’yı artık silmek lazım. İki, FETÖ gibi yine 40-50 yıldır bu milletin iliklerine kadar işlemiş, kendini saklamış din adına ortaya çıkarak bezirganlık yapmış bir lanet örgütte 15 Temmuz’da açık yüzünü ortaya koydu. Artık Türkiye bunu gördü a partili, b partili, c partili herkes gördü. Bu iki tehdit karşısında ve buna benzer tehditler karşısında biz MHP ile bir araya geldik VE Cumhur İttifakı’nı kurduk. Şimdi de kendi aramızdaki bu görüşmelerde bu ittifakta bu hassasiyet üzerine devam ediyoruz. İki belediye sizden olsun, 3 belediye bizden olsun diye bir pazarlık asla yok. Altını çizerek söylüyorum. En fazla sayıda gerek AK Partili gerek ise MHP’li belediyeleri Türkiye’de çoğaltmak. Başkaları gibi al-ver pazarlığında değiliz” dedi. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.