Palamut yok hamsi çok

Palamut yok hamsi çok

Ulus Hali’nde balıkçılık yapan Mahir Kaya, bu sezon palamudun az olduğunu belirtti. “Palamudun az olduğu yıl hamsi, istavrit, çinakop bol olur” diyen Kaya, “Hamsi bu yılın yine favorisi olacak” dedi.

Av yasağının kalkması ile birlikte balıklar tezgâhlardaki yerini aldı. Uzun yıllardır Ulus Hali’nde balıkçılık yapan Mahir Kaya, sezon hakkında gazetemize konuştu. Kaya, bu yıl tezgâhlarda palamudun olmadığını, palamudun olmadığı yıl hamsinin bol olduğunu söyledi. Kaya, “Palamudun az olduğu yıl hamsi, istavrit, çinakop bol olur. Vatandaşımız balığı seviyor. Her zaman talep var. Ama olmazsa olmazımız hamsi. Vatandaşımız en çok bunu seviyor. Kilosu 18 lira. Hamsi bu yılın yine favorisi olacak” dedi.

BU YIL PALAMUT YOK

Altındağ Ulus Hali’nde tezgâhlar balıkla doldu. Av sezonunun açılması ile birlikte tezgâhlardaki yerini alan balıklara vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Tezgâhlarda en ucuz balık mezgit, kefal ve hamsi olurken palamut ise bu yıl az olmasından dolayı tezgâhlarda yerini alamadı. Konu hakkında gazetemize bilgi veren hal esnaflarından Mahir Kaya, sezonun yeni açıldığına işaret ederek, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte tezgâhların daha da bereketleneceğini dile getirdi.

palamut,-hamsi,-ankara,-ulus-hali,-balikci,-balik-fiyatlari,,.jpg

HAMSİ, İSTAVRİT, ÇİNAKOP BOL 

Kaya, geçen yıla göre fiyatların bu yıl daha yüksek olduğunu vurgulayarak tezgâhlarda yerini alan balıklar hakkında bilgi verdi. Kaya, “Şu anda hamsinin tezgâhlarda yerini almasıyla sezonu açtık. Palamut bu yıl az çıkıyor. Palamudun az olduğu sene hamsi, istavrit, çinakop bol olur. Nasip olursa önümüzdeki yıl palamut bol olur. Bu yıl yok.”

palamut,-hamsi,-ankara,-ulus-hali,-balikci,-balik-fiyatlari,,,,.jpg

HAMSİNİN KİLOSU 18 LİRA

“Hamsinin kilosu ise 18 lira. Bazı marketlerde daha yüksek fiyatlarda satışa sunulabiliyor. Burası uzun yıllardır alışverişin merkezi. Ulus’ta bu yüzden her zaman ucuz olur. Ürünler günlük gelir, günlük tüketilir. Bazı bölgelerde dükkân kiraları buradan daha pahalı olduğu için balık fiyatları da buradan yüksek olabiliyor. Biz 10 bin liraya yakın kira veriyoruz. Kızılay’da bu kiralar 25-30 bin liraları buluyor. Oradaki esnaf arkadaşlarımız da mecburen buradaki fiyattan biraz daha yukarıda satıyor”

palamut,-hamsi,-ankara,-ulus-hali,-balikci,-balik-fiyatlari,,,.jpg

HAMSİ YİNE FAVORİ

Vatandaşın bu sezon tezgâhlara ilgisi nasıl? sorusuna ise, “Vatandaşımız balığı seviyor. Her zaman ilgi fazla” diyen Kaya, “Balık dedin mi Ulus Hal akla gelir. Uzun yıllardır hizmet verdiğimiz için buraya talep daha fazla. Bizim olmazsa olmazımız olan balık türü ise hamsidir. Vatandaşımızın en çok sevdiği balık budur. İkinci balık ise palamuttur. Palamutta bu yıl az olduğu için hamsi bu yılın yine favorisi olacak gözüküyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Emrah Özcan/İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.