Parklardaki gizli tehlike

Parklardaki gizli tehlike

Oyun parklarında çocukları bekleyen gizli tehlikeye dikkat çeken Dr. Fevzi Özgönül, aileleri uyararak ebeveynlere bazı tavsiyelerde bulundu.

Dr. Fevzi Özgönül, parklardaki gizli tehlikeye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Parklarda çocuklara pek çok hastalık bulaşabileceğini belirten Özgönül, “Çocuk parklarında, çocukları etkileyebilecek en büyük tehlike hayvanlardan insanlara geçebilen parazitlerdir. Özellikle karaciğeri etkileyen hidatik kisti yapan parazitler en tehlikelisidir. Bu tür parazitler sahipli hayvanlardan, düzenli aşılandıkları için geçmez. Özellikle parazitlerin geçiş yolu, temiz olmayan ellerimizle yediğimiz yiyeceklerdir. Çocuklarımızı korumak istiyorsak, onlara temiz olmayan elleri ile yiyecek yememeleri gerektiğini çok sık hatırlatmak ve mümkünse park gibi açık alanlarda oynarken yiyecek yemelerine engel olmaktır” dedi.  

HİJYENE DİKKAT!

Parkta oynadıktan hemen sonra nasıl bir hijyen yöntemi uygulaması konusunda da tavsiye veren Özgönül, “Çocuklar parktan döndüklerinde onlara ellerini doğal sabun ile ovuşturarak yıkamalarını öğretmek ve pis elleriyle yiyecek yememelerini sağlamak, tüm kıyafetlerini oyundan geldikten sonra değiştirmek güzel bir önlem olacaktır. Çocuklarınızın evden götürdüğü ve parkta kum havuzunda ya da çimenlik alanda oynadığı oyuncaklar ve bu esnada giydiği kıyafetler, mutlaka her eve döndüğünde temizlenmeli ve o şekilde bir daha kullanılmak üzere kaldırılmalıdır.
” diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.