Parti merkezlerinde aday adayı bolluğu

Parti merkezlerinde aday adayı bolluğu

Binlerce aday adayı, milletvekili olma umuduyla parti genel merkezlerinin kapılarını aşındırmaya başladı. Başkent’te 36 milletvekilinin seçileceği genel seçim için binlerce aday adayı başvurusu bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerine son 61 gün kala, aday adaylığı süreci de hızlandı. Milletvekili olma umuduyla partilerinin yolunu tutan aday adayları gerekli başvurularda bulunmaya başladı. AK Parti ise aday adaylığı başvuru sürecini henüz başlatmasa da birçok vatandaş, sosyal medya üzerinden AK Parti'den aday adayı olacağını açıkladı. Bu süreçte milletvekili aday adaylığına yoğun bir talebin olduğu görüldü.  

BAŞVURU SÜRECİNİN BAŞLAMASI İLE... 

AK Parti'nin, milletvekilliği aday adaylığı başvuru sürecini bu hafta içinde başlatması bekleniyor. Başvuru sürecinin başlaması ile AK Parti Genel Merkezi'nde aday adayı yoğunluğunun yaşanması bekleniyor. İl başkanlıklarından da aday adaylık müracaatı yapılması düşünülüyor. Aday adaylığı ücretinin ne kadar olacağı ise henüz bilinmiyor. AK Parti, milletvekili adaylarını ise temayül yoklaması ile belirleyecek. 

MHP'YE ADAY ADAYLARI AKIN EDİYOR

MHP,  Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçiminde aday adaylığı başvuruları için genel merkezde stantlar kurdu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, çok yüksek bir başvuru beklediklerini belirten Kalaycı, "MYK üyeliği için 5 bine varan başvuru gelmişti. Bu seçime yönelik çok yüksek bir sayı bekliyoruz." ifadelerini kullanmıştı. MHP'de milletvekili aday adayı ücretleri ise 2 bin 500 TL olarak belirlendi. Gaziler ve engellilerden ise ücret alınmayacak. 

BBP'DE BAŞRUVULAR BUGÜN BAŞLIYOR

Büyük Birlik Partisi (BBP) aday adaylığı başvuru sürecini ise bugün itibari ile parti genel merkezinde başlatacak. Başvuru yapacak erkek adaylardan 1000 TL, kadın adaylardan ise 500 TL alınacak. Engelli, Gazi ve Şehit ailelerine mensup olanlardan ise ücret alınmayacak. Öte yandan BBP Merkez Karar Yönetim Kurulu, "Cumhur ittifakı"na destek vereceklerini açıkladı.   

SÜRECİ HENÜZ BAŞLATMADILAR 

Vatan Partisi milletvekilliği aday adaylığı için başvurulara başladı. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ise henüz aday adaylığı sürecini başlatmadı. 

KAMU GÖREVLİLERİ İSE İSTİFALARINI VERİYOR

Milletvekili seçimlerine aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri ise kurumlarına istifalarını vermeye başladı. YSK'nın 262 sayılı kararıyla, kamu görevlilerinin istifa etmesi gerekenler için son tarih 26 Nisan saat 17.00 olarak belirlendi. YSK kararında, Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminde aday olmak için kamu görevlilerinden adaylık için istifa edeceklerin ve emeklilik dilekçesi vererek ayrılacak olanların en geç 26 Nisan Perşembe gününe kadar dilekçelerini kurumlarına vermeleri istendi.

ANKARA'DAN 36 MİLLETVEKİLİ SEÇİLECEK

24 Haziran'da yapılacak seçimde 600 milletvekili seçilecek. Ankara'da 2 olan seçim bölgesi sayısı da 3'e yükseldi, milletvekili sayısı ise 32'den 36'ya çıktı. Ankara'nın 1. bölgesi 13; 2. bölgesi 11, 3. bölgesi ise 12 milletvekili çıkartacak.
1. Bölge: Bala, Çankaya, Elmadağ, Evren, Gölbaşı, Haymana, Mamak, Polatlı, Şereflikoçhisar (13 Milletvekili)
2. Bölge: Akyurt, Altındağ, Çamlıdere, Çubuk, Güdül, Kahramankazan, Kalecik, Keçiören, Kızılcahamam, Pursaklar (11 Milletvekili)
3. Bölge: Ayaş, Beypazarı, Etimesgut, Nallıhan, Sincan, Yenimahalle (12 Milletvekili)

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.