PÖH’lere tam not

PÖH’lere tam not

Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekatçılar, sergiledikleri ilk yardım eğitimi ile büyük ilgi gördü.

Gölbaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü, Dünya Sağlık Haftası kapsamında ilçedeki Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi’nde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nün desteğiyle önceki gün düzenlenen "Herkes İçin Sağlık" temalı programda halk sağlığını koruma ve geliştirmenin yanı sıra  koruyucu sağlık önlemleri hakkında katılımcılara geniş bilgi verildi. 

20 FARKLI ALANDA UYGULAMALI EĞİTİM

img_5604ssssssssss.jpg

Dünya Sağlık Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte kanserle mücadele, çevre sağlığı, ruh sağlığı, ilk yardım, sağlıklı beslenme ve porsiyon hazırlama, hijyen, diş fırçalama uygulamaları başta olmak üzere 20 farklı alanda uygulamalı eğitim verildi. Sağlıkçılar tarafından katılımcıların, kan şekeri, tansiyon, vücut analizi, vücut kitle indeksi ve zararlı alışkanlıkları olanlar için kan karbonmonoksit düzeyi ölçümünü yapıldı. 

POLİS ÖZEL HAREKATÇILAR'DAN ACİL MÜDAHALE EĞİTİMİ

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından acil müdahale konusunda eğitilen Polis Özel Harekat Başkanlığına bağlı emniyet görevlileri, almış oldukları eğitimi ilk kez Dünya Sağlık Haftası'nda sergileme fırsatı yakaladı.  Polis Özel Harekatçıların sergilediği  “Muharebe Alanında Yaralı Müdahale Eğitimi” katılımcılardan büyük ilgi görerek tam not aldı.

KURUMLARDAN BÜYÜK DESTEK

Gölbaşı'ndaki Gazi Üniversitesi Yerleşkesi'nde yapılan etkinliğe çeşitli kurumlar da destek verdi. Gölbaşı Belediyesi, etkinliğin organizasyonunu üstlenirken Gölbaşı Kaymakamlığı, Gölbaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü, Gölbaşı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Gölbaşı Şehit Ahmet ÖZSOY Devlet Hastanesi, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi, Gölbaşı Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürlüğü (Gençlik Merkezi),Seğmenler Derneği, Gölbaşı Esnaf ve Zanaatkârlar Odası, Gölbaşı Türk Hava Kurumu Birimi ,ZİÇEV ve Polis Özel Harekat Başkanlığı, Ankara Üniversitesi ve Atılım Üniversitesi de programa katılım ve destek sağladı. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. A. Çiğdem Şimşek de etkinliğe katılarak stantlarda incelemelerde bulundu. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.