Polatlı Karatepe’ye yürüyor

Polatlı Karatepe’ye yürüyor

Polatlılar, Sakarya Meydan Muharebesi’nin en zorlu anlarına şahitlik eden ve 700 şehidin can verdiği Karatepe’ye yürüyor.

Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi, Polatlı Kent Konseyi, Şehit Aileleri Derneği, Anadolu Doğa Grubu, Doğa Gezginleri Derneği, Ankara Dağcılar Birliği Spor Kulübü, Çınar Kamp ve Doğa Sporları Topluluğu ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği ortaklığında 28 Nisan Pazar Günü ’57. Tümen Yürüyüşü ve Kurtuluş Savaşı Şehitlerimizi Anma Etkinliği’ düzenlenecek.

Anlamlı Etkinlik öncesi 28 Nisan Pazar Günü saat 10.00’da Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi’nde (POTA) buluşacak olan ekipler; Sakarya (Tırnaksız) Köyünde Halide Edip Adıvar Kahraman Kadınlar Müzesini ve 12. Grup Şehitliğini ziyaret edecekler. Saat 12.00’da başlayacak ve beş kilometre sürecek yürüyüşün ardından Karatepe’de tören ve anma etkinliği gerçekleştirilecek. Misafirlere yapılacak ikramların ardından dileyen ziyaretçiler Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi rehberleri eşliğinde Duatepe’yi ziyaret edecekler. 57. Tümen Şehitlere Saygı Yürüyüşü kapsamında Anıtkabir’den getirilecek olan dev bayrak yürüyüş boyunca omuzlarda taşınarak; Karatepe’de Sakarya Şehitleri ile buluşturulacak. Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçilerin katılacağı yürüyüşe Polatlı halkının yoğun ilgisi bekleniyor.

duatepe.jpg

Sakarya Meydan Muharebesi’nin geçtiği alanların Polatlı’nın iki büyük tarihi değerinden biri olduğuna dikkat çeken Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya konuya ilişkin açıklamasında; “Sakarya Meydan Muharebesi’nde büyük çarpışmalara sahne olan Karatepe yedi defa el değiştirerek 700 şehidimizin mübarek kanlarıyla sulanmıştır. Stratejik önemiyle muharebeye yön veren en önemli alanlardan biri olmuştur. 28 Nisan Pazar Günü ülkemizin dört bir yanından gelen misafirlerimizle birlikte, şüheda torunu Polatlılı hemşehrilerimizle 57. Tümen Yürüyüşü ve Kurtuluş Savaşı Şehitlerimizi Anma Etkinliğimizde Karatepe'de buluşacağız. Tüm hemşehrilerimizi şehitlerimizi anmak için etkinliğimize davet ediyorum.” Cümlelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.