Promosyon tepkisi

Promosyon tepkisi

Eğitim Bir- Sen Ankara 6 No'lu Şube, Gazi Üniversitesi yönetimince çalışanlara imzalatılmak istenen maaş promosyonu taahhütnamesinin çalışanları zor durumda bırakacağı gerekçesiyle tepki gösterdi.

Eğitim Bir- Sen Ankara 6 No'lu Şube, Gazi Üniversitesi ile Halk Bankası arasında imzalanan 'maaş promosyonu' sözleşmesinin yanı sıra çalışanlara üniversite yönetimi tarafından imzalatılmak istenen taahhütnameye çalışanları zor durumda bırakacağı gerekçesiyle tepki gösterdi. 

KANUNA AYKIRIDIR

Üniversite yönetimince çalışanlara imzalatılmak istenen taahhütnamenin çalışanları zor durumda bırakacağını belirten Eğitim Bir -Sen Ankara 6 No'lu Şube başkanı Ayhan Okuyucu, "Söz konusu taahhütname metninde 'maaş ödemelerinin banka aracılığıyla yapılamaması, sözleşmeden sonra istifa, emeklilik, görev yeri değişikliği gibi üniversiteden ayrılma gibi hallerde ödenen promosyon bedelinin bankaya en yüksek kredi faiz oranı üzerinden hesaplanacak temerrüt faizi ve masrafları ile birlikte ödeneceği' ibareleri yer almakta, personel bu hususta taahhüt altına sokulmaya çalışılmaktadır. Sözleşmede yer almayan bir hususta personelin bankaya karşı yükümlülük altına sokulmasının hiçbir hukuki ve kanuni dayanağı olmayıp bahse konu taahhütname ve de bu taahhütnamenin imzalatılmak istenilmesi hukuka ve kanuna aykırıdır" dedi.

DERHAL VAZGEÇİLMELİ

Üniversite yönetimi çalışanlarının menfaatini koruması gerektiğini çağrısında bulunan Okuyucu, çalışanlara zorla imzalatılmaya çalışılan söz konusu taahhütnameyi tanımadıkları aktardı. Okuyucu, "Bu haksızlıktan hem bankanın hem de üniversite yönetiminin bir an önce vazgeçmesini istiyoruz" diye konuştu.

DERHAL İŞLEM BAŞLATILMALI

Eğitim Bir- Sen'in bir başka yetkilisi Abdullah Ünver ise " Bahse konu taahhütname ve de bu taahhütnamenin imzalatılmak istenilmesi hukuka ve kanuna aykırıdır. Buna rağmen üniversitenin İdari Mali İşler yönetimi tarafından hazırlanıp Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Yorgancılar imzasıyla personele imzalaması için EBYS sisteminden gönderilmesi nedendir? Bu taahhütnameyi kimler hazırlamışsa idarenin derhal işlem yapması gerekmektedir" şeklinde konuştu. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.