Protokol Yolu'na çitli önlem

Protokol Yolu'na çitli önlem

Protokol Yolu’nda kimi yayaların karşıdan karşıya geçmek için üst geçit yerine doğrudan yolu tercih etmesi kazalara neden olabiliyordu. Yolun orta refüjüne çit çekilerek tehlikeli geçişin önü kapatıldı.

Esenboğa Havaalanı ile şehir merkezi arasında ulaşımın sağlandığı toplam 8 şeritlik bölünmüş Protokol Yolu’nda, hizmete girdiği 2006 yılından bu yana onlarca kişi üst geçitleri kullanmak istemeyip karşıdan karşıya geçmeye çalışırken hızla gelen araçların altında kalarak feci şekilde can vermişti. Trafiğin hızlı aktığı yolda yayalara yapılan tüm uyarılara rağmen, insanlar canını hiçe sayarak karşıdan karşıya geçmeyi sürdürüyordu. 

KONU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINMIŞTI

Konu geçtiğimiz aylarda Pursaklar Belediye Meclis Üyesi Hamdi Kesgin'in verdiği önerge ile Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşındı. Meclis’ten Protokol Yolu Pursaklar ilçe merkezi bölümünde artık üzücü hadiselerin yaşanmaması için karşıdan karşıya direkt geçişte yayaları caydırmak amaçlı refüjlere engelleyici bir malzeme koyulması kararı çıkmıştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde çalışma başlatıldı. 

REFÜJLERE BAHÇE ÇİTİ YERLEŞTİRİLDİ

img_9725.jpg

Protokol Yolu’nda yayaların karşıdan karşıya geçişini önlemek ve üzücü hadiselerin tekrarının yaşanmaması amacıyla Pursaklar Belediyesi Başkanlık binası ile Karacaören Alt Geçidi arasındaki yaklaşık 1 kilometrelik bölümdeki refüje 1.5 metre uzunluğunda olan bahçe çiti yerleştirilmeye geçtiğimiz günlerde başlandı. Çalışmaların birkaç gün içerisinde biteceği öğrenildi. Söz konusu refüjlere ağaç ya da ferforje yerleştirileceği gündeme gelmişti. 

ÇOK SAYIDA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

gectigimiz-sene-protokol-yolunda-yasanan-olumlu-kaza.jpg

Protokol Yolu’nda son olarak geçtiğimiz günlerde yaşlı bir amca ile 13 yaşındaki bir kız çocuğu karşıdan karşıya geçmek isterken hayatını kaybetmişti. Bu olayların öncesinde de yaklaşık 50 kişi trafiğin hızlı aktığı yolda can vermişti. 

BİR TEHLİKELİ BÖLGE DAHA VAR… 

Muhabirimize konuşan bölge halkı yayaları caydırmak amaçlı refüjlere dikilen bahçe çitine sevindiklerini söyleyerek bir daha o yolda ölümlü bir kaza yaşanmamasını istedi. Vatandaşlar, şehir merkezinden gelişteki Pursaklar’ın girişi ile Karacaören Alt Geçidi arasındaki yolda da birçok ölümlü kazanın meydana geldiğini hatırlatarak o bölgeye de karşıdan karşıya geçişte yayaları caydırıcı aynı çalışmanın yapılmasını istedi. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.