Pursaklar Devlet Hastanesinde hangi bölümler var?

Pursaklar Devlet Hastanesinde hangi bölümler var?

Pursaklar Devlet Hastanesi ne zaman açılacak? Pursaklar Devlet Hastanesi açıldı mı? Pursaklar Devlet Hastanesinde hangi bölümler var? Tüm bu soruların cevabı haberimizde...

Pursaklar Devlet Hastanesi ne zaman açılacak? Pursaklar Devlet Hastanesi açıldı mı? Pursaklar Devlet Hastanesinde hangi bölümler var? Tüm bu soruların cevabı haberimizde...

Teknik aksaklıklardan dolayı 5 Kasım’da birkaç bölümle sınırlı olarak hizmete açılan Pursaklar Devlet Hastanesi, bugünden itibaren tam kapasite olarak hizmet verecek.

İlçenin ilk devlet hastanesi olma özelliğini taşıyan Pursaklar Devlet Hastanesinden günlük 6 bin kişinin faydalanması bekleniyor. Hastanede, KBB’den ortopediye, kadın doğumdan kardiyolojiye kadar pek çok bölüm mevcut. 

150 yataklık Pursaklar Devlet Hastanesi’nin 12 Kasım yani bugünden itibaren tam kapasite olarak hizmet vereceği öğrenildi. Geride bıraktığımız 5 Kasım’da devlet hastanesi birkaç bölümle vatandaşların hizmetine girmişti. Bugünden itibaren diğer bölümlerin de hizmete açılacağı kaydedildi. 

TAM KAPASİTE HİZMET VERECEK

Pursaklar Devlet Hastanesi’nde kapanan Ulus Devlet Hastanesi’nin kadrosu görev yapacak.

Ulus Devlet Hastanesi personelinin hizmet vermeye başladığı hastanede acil, kulak- burun- boğaz, dahiliye, ortopedi, diyetisyen, kadın doğum, göz, genel cerrahi, cildiye, göğüs hastalıkları, nöroloji, kardiyoloji, psikiyatri bölümlerinin yanı sıra 8 ameliyathane, 1 sezaryenhane, mescit, mutfak, yemekhane, çamaşırhane, laboratuvarlar, röntgen odaları gibi bütün bölümler yer alıyor. 

GÜNLÜK 6 BİN KİŞİYE HİZMET VERMESİ BEKLENİYOR

Vatandaşın bütün ihtiyaçlarına cevap verecek hastane 150 yataklı olup odaların 50 tanesi tek kişilik, 50 tanesi çift kişilik olarak düzenlendi.

3 blok olarak inşa edilen hastane, 5 ayrı binadan oluşmakta.

Hasta kabul kısmında anaokulu ve bir de kreş de yer alıyor.

Hastanenin polikliniklerde günlük ortalama 5 bin, acil poliklinikte ise günlük ortalama bin kişiye hizmet verilebileceği belirtiliyor.

İletişim ve randevu için Pursaklar Devlet Hastanesi telefon numarası:

0312 509 70 00

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum