Pursaklar Kedi Festivali sona erdi

Pursaklar Kedi Festivali sona erdi

2. Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali renkli görüntülerle sona erdi. 6 yıldır devam eden; ancak son iki senedir uluslararası boyuta taşınan festival, bu yıl da misafirlerden tam not aldı.

Pursaklar Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği kedi güzellik festivali sona erdi.

Ankara ile özdeşleşen Ankara kedisi nin neslini korumak ve bunu dünyaya tanıtmak hem de hayvan sevgisini teşvik etmek amacıyla altı yıldır aralıksız düzenlenen yarışma son iki yıldır uluslararası boyuta taşındı. 

300 KEDİ FESTİVALİ RENKLENDİRDİ

6-8 Ekim tarihleri arasında yapılan 2. Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali için 50’si yurt dışından olmak üzere toplam 300 kedi bu renkli festivalde yer aldı.  

FESTİVALDE YÖRESEL YEMEKLER DE YARIŞTI

2. Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali kapsamında farklı etkinlik ve yarışmalara da imza atıldı. Festivalin ilk gününde ilçede bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir yemek yarışması düzenlendi. Hünerlerini sergileyen hanımlar kıyasıya mücadele etti. İkişer kişiden oluşan 31 kadın yarışmacı, 20 dakikada yaptığı Anadolu’ya ait yöresel lezzetlerle jürinin huzuruna sundu. Profesyonel Aşçılar Derneği’nin usta aşçıları hazırlanan yemekleri titizlikle inceleyip sunumdan lezzete kadar birçok konuda değerlendirme yaparak not verdi. 

kkk-001.jpg

BAŞKAN ÇETİN YEMEKLERİN TADINA BAKTI

Yarışmacıları ve jüri üyelerini ziyaret edip yemekleri tadan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Türkiye’nin değişik illerinden gelen yarışmacılardan dolayı memnun olduğunu belirterek “Türkiye’nin değişik illerinden gelen hemşerilerimiz bizim için baş tacı. Hepsine teşekkür ediyoruz. Geleneksel Türk mutfağının lezzetlerini burada bir kez daha yaşatıyoruz” diyerek yarışmacılara başarılar diledi. Başkan Çetin, hanımlar tarafından hazırlanan yöresel yemeklerin tadına da bakmayı ihmal etmedi. Enfes yemek kokuların arasında olmaktan büyük haz aldığını belirten Başkan Çetin, Türk mutfağını zenginliğine de dikkat çekti.  Ayrıca yemek yarışmasında birinci olan ev hanımına 2 bin, ikinci olana bin, üçüncü olana ise 500 TL ödül verildi.

‘ANKARA VE KEDİ’ TEMALI FOTOĞRAF SERGİLENDİ

Yemek yarışmasını ziyaret eden Başkan Çetin, ardından Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Ankara ve Kedi” temalı fotoğraf yarışmasının sergi açılışını yaptı. Başkan Çetin, vatandaşlarla birlikte fotoğraf sergisini gezdi. 

ANKARA KEDİSİ İNGİLİZ KRALİYET SARAYI’NDA

Ankara kedisinin özelliği hakkında gazetecilere bilgi veren Başkan Çetin, “Ankara Kedisi çok güzel özelliklere sahip olan bir kedidir. Birlikte yaşadığı kişiye derin bir sevgi duyar. İçgüdülerine bağlı ve oldukça zekidir. Her iki göz renkli farklıdır. İngiliz kraliyet saraylarında bile bizim kedimiz var ama biz bunun değerini tam manası ile bilmiyoruz. İlçemizde Saray Mahallesi’nde protokol yolu üzerinde bir kedi evi açtık. Kaybolmaya yüz tutan değerimizi kaybetmemek adına burada biz hem Ankara kedisini çoğaltacağız hem de hayvan sevgisini teşvik etmeyi sürdüreceğiz. Hep birlikte Başkentimizin kültür mirasına sahip çıkıp bunu dünyaya tanıtacağız” dedi.

TEK TEK GEZDİ

Fotoğraf sergisini gezen Selçuk Çetin sergilenen fotoğrafları tek tek inceleyip yarışmaya katılan herkese teşekkür etti. Fotoğraf yarışmasında birinciliği Emrah Yorulmaz, ikinciliği Aynur Bostan, üçüncülüğü Aykut Gören ve mansiyon ödülünü ise Erol Yılmaz isimli yarışmacılar kazandı. 

KEDİLER PODYUMA ÇIKTI

Festivalin son gününde kediler podyuma çıktı. Birbirinden sevimli kediler, ziyaretçilerin ve jürilerin beğenisine sunuldu. Jüriler ilk üçe girecek sevimli kedileri seçmekte bir hayli zorlandı. Yarışmada birinci olan kedi sahibine 10 bin TL, ikinci olan kedi sahibine 6 bin TL, üçüncü olan kedi sahibine ise 4 bin TL ödül verildi.  Yapılan konuşmaların ardından festival sonlandı. Ankara’nın kültür hazinesine sahip çıkan Pursaklar Belediyesi, geleneksel hale getirdiği uluslararası kedi güzellik festivalinin ikincisi dolu dolu geçti. Yurtdışından ve yurtdışından gelen misafirler oldukça keyif aldı. Hem hayvan sevgisi aşılanmak hem de Ankara kedisinin dünyaya tanıtılmasını için düzenlenen festival tam not aldı.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.