Pursaklar Kösrelik Kızığı Mahallesi Taşkent Yapı Kooperatifi sakinleri kanalizasyon istiyor

Pursaklar Kösrelik Kızığı Mahallesi Taşkent Yapı Kooperatifi sakinleri kanalizasyon istiyor

Pursaklar’da evlerinin önünde kanalizasyon çalışmasının yarım bırakıldığını, bu nedenle evlerinin bahçesine foseptik yaptırmak zorunda kaldıklarını söyleyen Nuri Dilsiz, ASKİ’den çözüm istiyor.

Pursaklar Kösrelik Kızığı Mahallesi Taşkent Yapı Kooperatifi sakinlerinden bazıları evlerinde kanalizasyon olmamasından şikâyetçi. Gazetemize konuşan mahalle sakini Nuri Dilsiz, 2019 yılının başında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ ve işi yaptırdığı firmanın sitenin yarısına kadar kanalizasyon yaptığını ve daha sonra bırakıp gittiğini iddia ederek, “Bu yılın başından beri evimize kanalizasyon bağlatmak için uğraşıyoruz. Yapan firmanın başında durdum, neden yapmıyorsunuz dedim seni ilgilendirmez dediler” ifadelerine yer verdi. Dilsiz, lavabo giderlerini kendi imkânlarıyla kazdıkları foseptik çukuruna verdiklerini söyleyerek yetkililere çözüm konusunda çağrıda bulundu.

“ASKİ’YE SÖYLEDİM SONUÇ YOK”

Aynı yerde 5-6 hanenin aynı sıkıntıyı yaşadığını anlatan ve durumu ASKİ yetkililerine bildirdikleri halde çözüm bulamadıklarını söyleyen Dilsiz, “Kanalı döşeyen firma yetkilisi arkadaşlara söyledik. İşi yarıda bıraktıklarını söyledik. Fakat bize sizi ilgilendirmez dediler. Sonra Pursaklar Aski Müdürü’nün yanına gittim. Biz orayı halledeceğiz sen merak etme dedi. Fakat herhangi bir çalışma yapılmadı. Daha sonra yine gittim fakat o beyefendiyi bulamadım” diye konuştu. 

pursaklar-kosrelik-kizigi-mahallesi-taskent-yapi-kooperatifi,-kanalizasyon,-nuri-dilsiz,,.jpg

“KENDİ İMKÂNLARIMIZLA FOSEPTİK KAZDIRDIK”

Kendi imkânlarıyla foseptik çukuru yaptırdıklarını söyleyen Dilsiz, “Foseptik çukuru yaptırdık. Lavabo ve tuvalet giderleri oraya birikiyor. Zaten evin yanında kokudan da oturamıyoruz. Biriktirdikten sonra vidanjör çağırıyorum. Temizletiyorum. Dünyanın masrafı tutuyor. Benim gibi 7 tane hane bu sıkıntıyı yaşıyor. 133 numaralı kapıdan itibaren yok. Orası da benim evim.” dedi. 

“EVİMLE YOL ARASINDA 3 METRE FARK OLUŞTU” 

Çalışma yapılırken derin kazılmadığı için kendi evlerine kadar kanalizasyonun gelmediğini dile getiren Dilsiz, “Bizim evin oraya bir rögar kapağı koymuşlar, 3 kamyon da hafriyat dökmüşler. Benim evime su basması için ekibe söyledim. Ekip geldi oradaki rögarı kapattı, hafriyatı da aldı. Biz bunu o firmaya söyledik. İşin yarısını bıraktınız dedik. Siz karışmayın bizimle belediye arasında bir iş. “Siz müfettiş misiniz?” Diye cevap aldık. Kanalizasyonu derine gömmedikleri için rögar yukarıda kaldı. Benim bahçe ile yol arasında 3 metre fark oluştu” ifadelerine yer verdi.  

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.