Pursaklar'da 305 yeraltı konteyneri yerleştirildi

Pursaklar'da 305 yeraltı konteyneri yerleştirildi

Pursaklar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yeraltı çöp konteyneri uygulamasını ilçenin her bir yerinde yaygınlaştırdı. 84’ü 2017’de olmak üzere toplam 305 yeraltı çöp konteynerı monte edildi.

2017 faaliyet raporunu açıklayan Temizlik İşleri Müdürlüğü 84’ü 2017’de olmak üzere toplam 305 yeraltı çöp konteynerı monte edildiğini açıkladı. Bayat ekmek kutusu uygulamasını da başlatan müdürlük, 2017’de 308 ayrı bölgeye bayat ekmek kutusu, 300 yeni bölgeye de çöp kutusu monte etti. 

“Tiyatro eşliğinde çevrecilik eğitimi”

pursaklar_bld_temizlik5.jpg

Pursaklar Belediyesi ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO)’nın ortaklaşa düzenlediği tiyatro gösteriminde çocuklara çevrecilik eğitimi verdi. Bugüne kadar “Çevko Geri Dönüşüm Yolunda” adlı tiyatro gösterimiyle ilköğretim çağındaki binlerce çocuk çevrecilik konusunda bilgilendi. Oyuncuların üzerinde bulunan kostümler ve oluşturdukları koreografi ile çevreyi koruma, atıkların geri dönüşümle ekonomiye kazandırılması konularında önemli mesajlar verildi. Bir hayli ilgi çeken tiyatro gösterimiyle geri dönüşümün ne olduğu, çevreyi koruma yöntemleri, hangi atıkların geri dönüşümle ekonomiye kazandırılacağı konularında çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi. 2017’de 520 kg atık pil toplantı. 

Camiler sürekli temizleniyor

pursaklar_bld_temizlik4.jpg

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Pursaklar’daki bütün camilerin temizliğini yaparak, halkın huzur içinde ibadet etmelerini de sağladı. Belirli aralıklarla bölgedeki camilerin iç ve dış temizliğini yapan ekipler, yoğun mesai harcadı. Hem camilerin içini hem de çevre temizliğini sağlayan ekipler, cami cemaatinin huzur içinde ibadet edebilmeleri için bütün camilerdeki halıları temizleyip, cami içlerine güzel kokular sıkarak, gül suyu ile pırıl pırıl yaptı. Camii etraflarında bulunan ve kötü görüntü oluşturan otlar ise titizlikle temizlendi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.