Pursaklar’da nostaljik Ramazan akşamları

Pursaklar’da nostaljik Ramazan akşamları

Pursaklar Belediyesi’nin geleneksel Ramazan etkinlikleri renkli görüntülerle Şehit Salim Akgül Parkı’nda başladı.

Türk Tasavvuf Musikisinden illüzyon gösterilerine, geleneksel temaşa sanatlarından konserlere dolu dolu geçecek olan Ramazan etkinliklerinde ilçe halkı bir ay boyunca Ramazan bereketi yaşayacak. 

Pursaklar Belediyesi’nin geleneksel Ramazan etkinlikleri bu yıl da şehir merkezindeki Şehit Salim Akgül Parkı ve 24 Mayıs’tan itibaren de Saray’daki Selçuklu Şehir Meydanı’nda gerçekleşecek. Halkın büyük ilgi gösterdiği etkinlikte birbirinden renkli anlar yaşanıyor. Her akşam iftar sonrası başlayan programlarda Türk Tasavvuf musikisi, Hacivat-Karagöz oyunu, âşık-maşuk, kukla gösterileri, bilgi yarışmaları, illüzyon gösteresi ve konserler yer alıyor. 7’den 70’e hemen her yaş grubuna hitap eden etkinliklerde ünlü sanatçılar da halkla buluşuyor. Konserler ise teravih namazı sonrası başlayıp 24.00’a kadar devam ediyor.

Ramazan etkinliklerinde neler var?

Geniş bir alanı kapsayan Şehit Salim Akgül Parkı ile Selçuklu Şehir Meydanı Ramazan etkinlikleri için hazırlandı. Park içerisinde yer alan yarı açık amfi tiyatroda ise Türk Tasavvuf konserleri, Hacivat-Karagöz, âşık-maşuk, illüzyon gösterileri ve konserler yer alıyor. İftardan sonra başlayan etkinlikler gece yarısına kadar devam ediyor. Konserler ise teravih namazı sonrası başlıyor. Ramazan etkinliklerinin ilk günündü Fatih Yardım sahne alırken; önümüzdeki günlerde Yusuf Güney, Mustafa Özcan, Ahmet Münir Akkuş, Hanifi Sezen, Cebrail Dede, Taha Bora Öge, Ahmet Şafak, Aysel Yakupoğlu, Hidayet Can, Nurullah Güneşdoğdu, Necip Karakaya Pursaklar halkı ile buluşacak. Etkinliklerin yapıldığı alanın güvenliğini ise Pursaklar Belediyesi zabıta ekipleri ile özel güvenlik personeli sağlıyor. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.