Pursaklar'da yol ortasında direk çilesi

Pursaklar'da yol ortasında direk çilesi

Saray Cumhuriyet Mahallesi'ndeki yol ortasında kalan elektrik direği, yıllardır vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Mahalleli, kazaya sebebiyet veren direğin kaldırılması için Başkent Elektrik'e çağrıda bulunuyor.

Pursaklar Saray Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Yıldırım Caddesi ile Doğuhan Sokağı'nın kesiştiği noktada yol ortasında kalan elektrik direği görenleri şaşırtıyor. Yıllar önce yol genişletme çalışması sonrası enerji taşıyan elektrik direğinin yol ortasında kalması kazaya da davetiye çıkarıyor. Bölgedeki vatandaşlar, söz konusu direğin bir an önce kaldırılması için Enerjisa Başkent Elektrik'e çağrıda bulunuyor. 

OKUL VE CAMİNİN ARASINDA KALIYOR!

Yolun ortasında bulunan direğin hemen dibinde Saray Ortaokulu ve Karyağdı Cami bulunuyor. Bu nedenle araç ve insan trafiği açısından bir hayli yoğun olan noktada sıklıkla kaza riskinin oluştuğu belirtiliyor. Gazetemize konuşan Cafer Danacı adındaki mahalle sakini, yıllar sonra yolun ortasında kalan elektrik direğinin araç sürücülerini şaşırttığını ve oldukça eski bu direğin kazaya sebep olduğunu belirtiyor. Cafer Danacı, özellikle gece saatlerinde araç sürücülerinin ani fren yaparak kıl payı kaza yapmaktan kurtulduklarını da aktarıyor. 

BAŞKENT ELEKTRİK'E ÇAĞRI

Okul giriş ve çıkış saatlerinde söz konusu direğin olduğu noktanın bir hayli kalabalık olduğuna da dikkat çeken mahalle sakini Danacı, "Biz mahalleli olarak herkes için tehlike oluşturan bu direğin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Hızlı gelen araç sürücüleri bu direği bazen fark edemiyor. Kazayla burun buruna kalıyor, büyük tehlike atlatıyor. Biz geçmiş yıllarda Çubuk'taki Başkent Elektrik'in bölge müdürlüğüne bu direğin kaldırılması için başvurduk ama ilgilenen olmadı. Yetkililerden ricamız bu direğin kaldırılması. Biz en çok öğrencilere bir zarar gelmesinden korkuyoruz. Bir de buradaki yollara kasist yapılırsa çok iyi olur" dedi. 

KALDIRMAYA GELSİNLER BİZ DE YARDIM EDERİZ

Yol ortasında kalan direğin görüntü kirliliği oluşturduğunu da kaydeden Cafer Danacı, "Direğin bir hayli eski olduğu ve zaman içerisinde kazalarla eğildiği rahatlıkla görülüyor. Kaza tehlikesinin yanı sıra bu direk görüntü kirliliğine de neden oluyor. Bu direğin alınması zor bir olay değil. Direği kaldırmaya gelsinler bizler mahalleli olarak yardımda da bulunuruz" diye konuştu.  

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.