Pursaklar'ın sokakları geleneksel Türk motif ve desenleri ile işleniyor

Pursaklar'ın sokakları geleneksel Türk motif ve desenleri ile işleniyor

Pursaklar Belediyesi, halı ve kilim gibi dokumaların üzerine işlenen geleneksel Türk motif ile desenleri ilçenin sokaklarına uygulamaya başladı. Türkiye’de bir başka örneği olmayan bu uygulama vatandaşların bir hayli dikkatini çekiyor.  

Pursaklar Belediyesi, daha çok halı ve kilim gibi dokumaların üzerine işlenen geleneksel Türk sanatı motiflerini, ilçenin yollarına uygulamaya başladı. Farklı renk ve motiflerdeki kilit parke taşlarının belirlenen yerlere özenle döşenmesi ile ilçeye estetik bir görüntü kazandırıyor. İçinde ilginç motiflerin yer aldığı kilit parke taşlarının döşenmesi sokaklara farklı bir hava katarken, Türkiye’de bir başka örneği olmayan bu yeni uygulama vatandaşların bir hayli dikkatini çekiyor. 

geleneksel-turk-sanati-motifleri,-pursaklar-belediye-baskani-ertugrul-cetin,-sokak-yenileme,,.jpg

BAŞKAN ÇETİN YAKINDAN İLGİLENİYOR

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, geleneksel motiflerin ve desenlerin işlendiği sokak yenileme çalışmalarını yakından takip ediyor. Şu an ilçedeki Papatya Sokak, Öztürk Sokak ve Pursaklar Devlet Hastanesi’nin yolları söz konusu desenli kilit parke taşlarıyla döşenmiş durumda. İlçede yenilenecek sokaklara da geleneksel Türk sanatında kullanılan motiflerin uygulanacağı öğrenildi.  

geleneksel-turk-sanati-motifleri,-pursaklar-belediye-baskani-ertugrul-cetin,-sokak-yenileme,,,.jpg

MELİH GÖKÇEK: “BELEDİYELER ÖRNEK ALACAKTIR”

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Pursaklar’daki bu ilginç uygulamaya destek vererek sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “Pursaklar Belediyesi kısıtlı imkânları ile muhteşem işler yapıyor. İşte bir sokak düzenlemesi… harika uyum ve kilim desenleri. inanıyorum ki Türkiye’de pek çok belediye örnek alacaktır. Tebrikler ve teşekkürler Sayın Başkan Ertuğrul Çetin ve çalışma arkadaşlarına.”

geleneksel-turk-sanati-motifleri,-pursaklar-belediye-baskani-ertugrul-cetin,-sokak-yenileme,,,,.jpg

VATANDAŞ İKİYE BÖLÜNDÜ 

Sokaklara yapılmaya başlanan bu halı ve kilim desenli uygulama pek çok vatandaş tarafından ilgi gördü. Bazı vatandaşlar ise sosyal medya üzerinden uygulamayı eleştirirken bazıları da mahallelerindeki bozuk yolların bir an önce onarılması çağrısını yaptı. Sokaklarda geleneksel Türk sanatında kullanılan motiflerle ilgili eleştirilerin bazıları şöyle:

Yusuf Yalçın: “Maşallah çok güzel olmuş. Yapanların da yaptıranların da emeği geçen herkesten Allah bir değil bin kere razı olsun”

Yasin Öztekin: “Elinize sağlık çok güzel olmuş”

Çelik Murat: “Emeği geçenlerden rabbim razı olsun, darısı bütün sokak ve caddelere inşallah başkanım”
Aşkın Demirci: “Darısı Göçmen Blokları’na başkanım”

Çağlar Birgül: Bunun için de teşekkürler ama önce bi yollara el atın, kaç yıllık ilçe Pursaklar ama bırakın arabayı, yaya olarak bile yürünmüyor ilçenin karayollarında...

Kübra Aydoğan: “Başkanım, gerçekten çok kötü. N’olur şunun devamını getirmesinler. Bir arada apartman dış cephelerini böyle kilim deseni yapmışlardı.

OSMAN AKDOĞAN/İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.