Şule Erciyas

Şule Erciyas

Ramazan ayının Müslümanlara kattığı değerler

Ramazan ayının Müslümanlara kattığı değerler

Ramazan ayının içerisinde bulunduğumuz bu günlerde Allah’a daha çok zikredip onun emirlerine uymalıyız. Allah’ın bizlere lütfettiği aylardan biri de Ramazan ayıdır. Ramazan ayı bereket ayı ve rahmet ayıdır. Yüce Allah’ın vermiş olduğu nimetlere karşı yapılacak şükürlerden birisi de bu ayda oruç tutmak, her zaman Allah’ın emrine itaat etmektir.

Oruç aynı zamanda insanın beden ve ruh sağlığına ve toplum hayatına sayısız faydalar sağlayan önemli bir ibadettir. İnsanlara fikir ve ahlaki düşüncelerden kurtarıp ilme, medeniyete ve dolayısıyla ebedi saadete ulaştıran Kuran-ı Kerim bu ayda nazil olmaya başlamıştır. Kadir gecesi de bu ay içerisinde. 

Bizler Ramazan ayından beklentilerimizi yüksek tutmak için gayret göstermek zorundayız. Çalışıp çabalamak, Allah’ın bize vermiş olduğu nimetlere şükürler ihsan etmeliyiz. Ramazan ayı bereket bolluk günahlardan hafifleme ayıdır. Ramazan ayı fazileti hakkında Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hutbesinde şöyle buyurmuştur: “Ey insanlar! Büyük ve mübarek bir ayın gölgesi üzerine düştü. Bu ay içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi vardır.

Bu ayda Allah (C.C) gündüzleri oruç tutmayı farz kıldı, bende bu ayın gecelerinde, teravih namazını size sünnet kıldım. Bu ayda bir iyilik yapan başka zamanlarda bir farzı yerine getirmiş gibi sevap kazanır. Bu ayda bir farzı yerine getiren kimse de başka aylarda yetmiş farzı yerine getirmiş gibi mükâfat almış olur.”

Yazımızın sonunda şöyle bir dua ile bitirmek istiyorum. Allah’ım oruçlarımızı ve namazlarımızı huzur ve huşu içerisinde geçirmeyi ibadetlerimizi dosdoğru yapmayı bizlere nasip et. Selam ve Dua ile Hayırlı Ramazanlar.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR