Saadet'in İstanbul kararı ne olacak?

Saadet'in İstanbul kararı ne olacak?

YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal edip yenilenmesine karar vermesi Saadet Partisi'ni kilit parti haline getirdi. Saadet'in İstanbul kararı ne olacak? SP İstanbul'da aday çıkaracak mı? Cumhur veya Millet ittifaklarından birini mi destekleyecek?

YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal edip yenilenmesine karar vermesi Saadet Partisi'ni kilit parti haline getirdi.

Saadet Partisi, 31 Mart seçimlerinde İstanbul'da aday çıkarmış, SP adayı İmamoğlu ile Yıldırım'ın ardından üçüncü olmuştu. Saadet adayı 103 bin 300 oy almıştı. 

Saadet'in İstanbul kararı ne olacak? SP İstanbul'da aday çıkaracak mı?  Cumhur veya Millet ittifaklarından birini mi destekleyecek? 

YSK'nın kararı sonrası Saadet Partisi'nde bugün kritik bir toplantı yapılacağı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, SP Başkanlık Divanı bugün saat 14.30'da toplanıp, YSK'nın İstanbul kararını değerlendirecek.

Toplantıda, İstanbul'da yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği konusunun da netleştirilmesi bekleniyor. 

SP'NİN İSTANBUL ADAYI GÖKÇINAR'DAN AÇIKLAMA

Bu arada, SP'nin 31 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve 103 bin 300 oy alan Necdet Gökçınar, YSK kararıyla ilgili bir açıklama yaptı. Gökçınar, "Biz kendi başımıza aday olmuş değiliz. Genel Merkezimizin ve parti teşkilatımızın teveccühü ile aday olduk. Dolayısıyla bizim burada seçimlere tekrar katılma yönünde bir karar çıkacak. Ben öyle umuyorum en azından. Fakat tabi bu bir netice değil. Yarınki toplantıdan sonra belli olacak. Biz tabiki terimizi soğutmamışken çıkıp tekrar çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi. 

Gökçınar ayrıca, "Şuanda bir kesin açıklama yapacak değilim. Ancak şu kadarı var ki seçimlerin yenilenmesi önümüzdeki seçimlerin ne olacağı konusunda da bir fikir veriyor. Aynı YSK ile biz bu seçimleri yapacaksak o zaman seçim yapmak neye yarıyor, vatandaşın kafasında bir şüphe uyanıyor. Malesef ben yaşadığımızı siyasi tarihimiz açısından çok olumlu değerlendirmiyorum sonucu ne olursa olsun" ifadelerini kullandı. 

leh.jpg

SEÇİME GİRMEZSE...

AK Parti çevrelerinde, Saadet Partisi'nin aday çıkarmaması halinde, 31 Mart'ta alının 103 bin 300 oyun önemli bir bölümünün Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım'a gidebileceği konuşuluyor. 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum