Kış Saati Uygulaması iptal edildi!

Kış Saati Uygulaması iptal edildi!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre İleri Saat Uygulaması her sene yıl boyu sürdürülecek. Kış saati uygulamasına geçilmeyecek..

Ülkemizde uygulanan 'sürekli yaz saati uygulaması' Resmi Gazete'de yayımlanan habere göre 28 Ekim 2018 tarihinde bitecekti. Fakat bu tarihten önce yapılacak olan yeni bir düzenleme ile bu tarihin uzatılması gündemdeydi ve nitekim öyle de oldu.. Saatler ne zaman geri alınacak? Kış saati uygulamasına ne zaman geçilecek? 2018 kış saati uygulaması hangi gün? 

İnsanlarda merak konusu haline gelen ve her sene kafa karışıklığına sebep olan yaz saati uygulaması ve kış saati uygulaması karmaşası nihayet sonuçlandı.

Gün ışığından daha fazla faydalanabilmek amacıyla 7 Eylül 2016 tarihinde yürürlüğe giren yaz saati uygulamasının sürekli olarak devam edeceği açıklanmıştı. Fakat 23 Ekim 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamede, yaz saati uygulamasının 2017’de de sürdürüleceği, kış saati uygulamasına 28 Ekim 2018 pazar günü 04.00’ten itibaren geçileceği belirtilmişti..

Bu bilgiler ışığında yeni bir karar alınarak "sürekli yaz saati uygulaması"nın uzatılması bekleniyordu ve öyle oldu. Kış saati uygulaması iptal edildi.

2 Ekim 2018 Resmi Gazete'de yayınlanan İleri Saat Uygulamasına İlişkin Karar:

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararına göre gün ışığından daha fazla yararlanmak için bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının her sene, yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Bu karar ile yaz saati uygulanması hakkındaki 23 Ekim 2017 tarihli ve 2017/10921 sayılı Bakanlar Kurulu kararının da yürürlükten kaldırıldığı belirtildi. 

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.