Sabaha kadar demokrasi nöbeti

Sabaha kadar demokrasi nöbeti

15 Temmuz hain darbe girişiminde FETÖ'cü teröristlere karşı destan yazılan gecenin ikinci yıl dönümünde Ankara'da, vatandaşlar şehrin büyük meydanlarında sabaha kadar demokrasi nöbeti tutacak.

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'nde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı direnerek bir kahramanlık destanın yazıldığı gecenin ikinci yıl dönümünde Ankara'da, vatandaşlar şehrin büyük meydanlarında sabaha kadar demokrasi nöbeti tutacak. Ankara'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, Kızılay Milli İrade Meydanı'nda 15 Temmuz Pazar günü saat 21.00'da başlayacak programda şehitler dualarla, gaziler minnetle anılacak. Kızılay Milli İrade Meydanı'nda yapılacak program için hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı. Meydana kurulacak sahnede gaziler o gece yaşadıklarını anlatacak, dev ekranlardan milletin yazdığı kahramanlık destanına ilişkin filmler gösterilecek. Öte yandan Keçiören'de de 3 gün sürecek demokrasi nöbetleri dün15 Temmuz Şehitler Anıtı önünde vatandaşların katılımıyla başladı.

İLK ANMA ŞEHİTLİKTE

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'nin yıldönümünde Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, şehitleri anma programları düzenleyecek. 15 Temmuz 2018 Pazar günü ilk resmi tören saat 11.00'da Karşıyaka'daki 15 Temmuz Şehitliği'nde düzenlenecek. Ankara Valisi Ercan Topaca ile birlikte, il protokolü, şehit yakınları, gazileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağı bir anma ziyaretinin gerçekleştirilecek.

EMNİYET'TE ANMA TÖRENİ

Saat 19.00'da ise, Akköprü'deki Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün önünde anma programı düzenlenerek, 15 Temmuz gecesi darbecilerce şehit edilen 249 vatandaşımız anılacak.

KIZILAY'DA DEMOKRASİ BULUŞMASI

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nedeniyle Başkent'te düzenlenecek etkinlikler kapsamında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, vatandaşlara birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, Kızılay Milli İrade Meydanı'nda buluşmaya davet etti. Kızılay Milli İrade Meydanı'nda 15 Temmuz Pazar günü saat 21.00'da başlayacak programda şehitler dualarla, gaziler minnetle anılacak.

GECE YARISI SALA SESLERİ YÜKSELECEK

İl Müftülüğü tarafından; 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece yarısı ise, 00.13'te tüm camilerimizde sala okunarak, demokrasiye sahip çıkmak için ülkenin bütün sokaklarına dökülerek, darbeye direnirken şehit edilen vatandaşlarımız bir kez daha yâd edilecek.

ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

Vatandaşların aileleri ile birlikte etkinliklere daha kolay ulaşımı için EGO otobüsleri, metro ve Ankaray, 15 Temmuz Pazar günü saat 14.00 ile 16 Temmuz Pazartesi saat 04.00 arasında ulaşımı ücretsiz sağlayacak. 

SERGİLER AÇILACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi ayrıca hain darbe girişiminde Başkent sokaklarında yaşananlarla birlikte milletin kahramanlık destanını anlatan fotoğraf karelerinden oluşan sergiler açacak. Ulus Heykel, Zafer Çarşısı ve Kızılay Metro'daki sergiler hafta boyunca açık kalacak.

KEÇİÖREN'DE NÖBETLER BAŞLADI

Öte yandan Keçiören'de de 3 gün sürecek demokrasi nöbetleri dün başladı. 15 Temmuz Şehitler Anıtı önünde vatandaşların katılımıyla gerçekleşecek demokrasi nöbetlerinde 15 Temmuz'un unutulmadığı vurgulanırken, birlik ve beraberlik mesajları da verilecek. Şehit yakınları ve gazilerin de katılımının beklendiği nöbetlerde şehitler için mevlit okutulacak. 15 Temmuz gecesine dair sinevizyon gösterisinin de yer alacağı nöbetlerde fotoğraflarla o gece yaşananlar sergilenecek.

GÖLBAŞI ŞEHİTLERİ DE ANILACAK

15 Temmuz gecesi, Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığına atılan bombalar sonucu şehit edilen 54 özel harekât polisiye birlikte; TÜRKSAT'I savunurken şehit olan 2 polis memuru da, Gölbaşı Kaymakamlığınca düzenlenecek olan etkinlikler ile anılacak.

KÜLLİYE'DE BÜYÜK BULUŞMA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yılında Başkan Erdoğan, Ankara'da programına 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerini ziyaret ederek başlayacak. Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde şehit yakınları ve gazilerle öğle yemeğinde bir araya gelecek. Erdoğan, Ankara'daki programını tamamladıktan sonra İstanbul'a geçecek ve burada 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Şehitler Anıtını ziyaret edecek. Erdoğan'ın katılacağı programların dışında darbeciler tarafından saldırı düzenlenen tüm noktalarda da anma yapılacak. Gece tüm Türkiye'deki camilerde salaların okunmasıyla programlar son bulacak.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.