Sade gelinlik, renkli damatlık fiyatları

Sade gelinlik, renkli damatlık fiyatları

Çıkrıkçılar Yokuşu esnaflarından Hamdi Tontu, bu sene gelinlikte sade modellerin damatlıkta ise bordo ve lacivert rengin hakim olduğunu söyledi. Sade gelinlik, renkli damatlık fiyatları haberimizde...

Başkent’te düğün alışverişi denince akla gelen ilk noktalardan biri Çıkrıkçılar Yokuşu’nun nabzını tuttuk. Gazetemize konuşan Elit Gelinlik Çeyiz işletme sahibi Hamdi Tontu gelinlik fiyatlarının 2 Bin ila 3 bin 500 lira arasında değiştiğini damatlığın ise daha uygun olduğunu belirterek 400 liradan başladığını belirtti. Tontu ayrıca Ramazan’ın mayıs ayına denk gelmesinden ötürü düğün sezonunun normalinden 1-2 ay daha önce açıldığını belirtti. 

sade-gelinlik,-renkli-damatlik,-fiyat,-ankara,-dugun,-cikrikcilar-yokusu-003.jpg

MALİYET YÜZDE 40 ARTTI ETİKTE 20’Sİ YANSIDI

Tontu, maliyetlerin arttığını ancak etiketlere tamamını yansıtmadıklarını belirterek, “Bizde imalat yapıldığı için fiyatlarımız biraz daha uygun. Malzeme maliyetinde şu anda yüzde 40 oranında bir artış var. Fakat biz bunu ürünlerimize tamamen yansıtmadık. Ancak yüzde 20’sini fiyata yansıttık geri kalanı kâr marjımızdan düşürdük. Ramazan, mayıs ayına denk geldiği için sezon erken açıldı. Bayramdan sonra daha da bir yoğunluk bekliyoruz. İşlerimiz şükürler olsun şu an iyi. Bu işte kendinizi yenilemeniz gerekir. Bizim grafiker arkadaşlarımız sürekli yeni modeller üzerine çalışıyorlar. Kendinizi iyi geliştirdiğinizde açıkçası iş yok diyemezsiniz” diye konuştu.

sade-gelinlik,-renkli-damatlik,-fiyat,-ankara,-dugun,-cikrikcilar-yokusu2-001.jpg

GELİNLİKLER 1500 LİRADAN BAŞLIYOR

Bu yıl tercihi sade modellerden yana olduğunu belirten Tontu, “Gelinlikte bu sene fiyat aralığı 1500-3500 lira arasında. Taleplerin çoğunluğu bu ürünlere geliyor. Onun dışında 10 bin liraya kadar da gelinlik var ama talep az tabi ki. Geçen sene de bu şekildeydi. Gelinlikte bu sene sade, boncuksuz ürünler hakim. O da yerli üretim olduğu için daha uyguna geliyor. Çünkü boncuk üretimleri tamamen yurt dışından, Çin’den geliyor” şeklinde konuştu. 

TESETTÜRLÜ GELİNLİK 300 400 LİRA DAHA PAHALI 

Tontu, “Tesettürlü gelinlik modellerimiz diğer modellere göre 300 - 400 lira daha pahalıya geliyor. Onun sebebi boyun, kol ve saç bölümlerinde daha fazla malzeme kullanılmasından kaynaklı. Onun dışında normal gelinlikten hiçbir farkı yok.”

sade-gelinlik,-renkli-damatlik,-fiyat,-ankara,-dugun,-cikrikcilar-yokusu,3.jpg

DAMATLIKTA LACİVERT VE BORDO TERCİH EDİLİYOR 

Tontu, “Damatlıklarımız 400-600 lira arasında değişiyor. Geçen sene 250-300 liraydı bu sene fiyatlar arttı. Damatlıkta son 2 yıldır lacivert ve bordo renkler tercih ediliyor.” 

BİZ MÜŞTERİYE DEĞER VERİYORUZ

Tontu, esnaf kültürünü yaşattıklarını ve her keseye uygun ürün yapmaya çalıştıklarını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Bugün lüks alışveriş merkezlerindeki mağazalara gittiğinizde pazarlık yapamıyorsunuz. Ürünlerin kalitesi bizimle aynı olmasına karşın yalnızca marka olmaları çok daha pahalı satılmasını sağlıyor. Kendim gidip inceliyorum. Kumaşın içeri dahi aynı, model aynı fiyat çok yüksek.  Ayrıca pazarlık yapamıyorsunuz. Biz de öyle değil. Her keseye uygun ürün üretiyoruz. Müşterimizi dinliyoruz, onlara değer veriyoruz. Fiyat şu deyip kestirip atmıyoruz. Alacak durumu olmayanlara gerekirse ürün kiralıyoruz.”  

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM 

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.