Sağlıklı nesil sağlıklı gelecek

Sağlıklı nesil sağlıklı gelecek

Yeşilay ve MEB işbirliğiyle Türkiye’de tüm okullarda uygulamaya geçirilen görsel veedebi alanda eserlerin ödüllendirildiği “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışmasının bu yıl 8.’si düzenleniyor.

Türkiye genelindeki tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışması başvuruları başladı. Öğrencilerin bağımlılık konularına duyarlılığını artırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışması 2011 yılından beri her yıl düzenli olarak yapılıyor.

Amaç farkındalık oluşturmak

Yeşilay tarafından 2011 yılında İstanbul’da başlatılan, 2015’te Yeşilay şubelerinin bulunduğu 24 ilde uygulanan ve 2017’de ise 81 ilde uygulanan Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığıyla işbirliğiyle 81 ilde uygulanmaya devam edecek. İlkokul, ortaokul ve liselerde, "bağımlılık" konulu edebi ve görsel kategori olarak kompozisyon, şiir, afiş, resim, karikatür ve kısa video gibi alanlarda düzenlenecek yarışmada öğrencilerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmeleri, sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve kumar bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkileri konusunda kendilerinde ve çevrelerinde farkındalık oluşturmaları amaçlanıyor. 

Ana konu “bağımlılık”

Ana konusu bağımlılık olan ve Türkiye’deki ilkokul, ortaokul ve liselerde sigara, alkol, uyuşturucu madde ve kumar bağımlılığının zararları ile ilgili farkındalık oluşturmayı amaçlayan yarışmada; öğrenciler yaptığı eserlerle önce kendi illerinde yarışacak. Kendi ilinde birinci olan eserler ise Türkiye finaline kalacak. Her ilde, edebi ve görsel olmak üzere 2 kategoride birincilerin seçileceği yarışmada, bağlı bulunan ilin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödül törenleri gerçekleştirilecek. 

Öğrenciler yurt dışı gezisi ile ödüllendirilecek

Her ilin birincilerinin yarıştığı Türkiye finalinin ödül töreni ise Mayıs 2018’de Yeşilay Genel Merkezi’nde gerçekleşecek. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmasında edebi ve görsel kategoride yarışacak olan il birincilerine 500 TL, Türkiye finalinde ise birincilere 5.000 TL, ikincilere 3.000 TL, üçüncülere ise 1.500 TL para ödülü verilecek. Ayrıca ülke genelinde dereceye giren öğrenciler Yeşilay tarafından yurtdışı gezisi ile ödüllendirilecek. Son başvuru tarihi ise 9 şubat 2018 Cuma günü.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.