Sahurda yumurta ve patates

Sahurda yumurta ve patates

Şef Serkan Dursun sahurda hazırlanacak yemeklerde tuz dışında baharatlardan uzak durulmasını söyledi. Dursun, sahurda sofrada patates ve yumurtanın mutlaka bulundurulmasını belirterek gazetemize özel tarifler hazırladı. 

Şef Serkan Dursun sahurda hazırlanacak yemeklerde tuz dışında baharatlardan uzak durulmasını söyledi. Dursun, sahurda sofrada patates ve yumurtanın mutlaka bulundurulmasını belirterek gazetemize özel tarifler hazırladı. 

Sahurda yenen yiyecekler gün içerisinde mide rahatsızlıkları ve tok tutma açısından önemli. Uzmanlar genellikle yağsız, asitsiz protein ve karbonhidrat bakımından zengin yiyeceklerin yenilmesini öneriyor. Bunların başında da yumurta ve patates geldiğini belirten Şef Serkan Dursun gazetemize ağırlıklı yumurta ve patatesten oluşan ve her keseye uygun sahurluk yemekler hazırladı. Şef Dursun, bu yemeklerin zaman olarak en fazla 10 15 dakika sürdüğünü söyledi. 

sahur-yemekleri,-sahurluk,-ramazan,-oruc,-sahurda-ne-yenir,-ideal-sahur-yemekleri,.jpg

YUMURTALI PATATESLİ KAVURMA 

Sahurda yapılan hafif ve hızlı yemeklerde patates ve yumurtanın her zaman kullanılması gerektiğini belirten Şef Serkan Dursun, “Bu yemek için öncelikle patateslerinizi haşlamanız gerekir. Tavaya az yağ koyduktan sonra küp küp doğranmış patatesleri koyarak hafif soteledik. Daha sonra üzerine taze soğanlarımızı koyarak sotelemeye devam ettik. En son hafif bir su katarak besinlerin birbiriyle iç içe geçmesini sağladık. En son olarak üzerine yumurta kırdık ve servise hazır hale getirdik” ifadelerine yer verdi. 

sahur-yemekleri,-sahurluk,-ramazan,-oruc,-sahurda-ne-yenir,-ideal-sahur-yemekleri,-yumurtali-patates-kavurma2-001.jpg

SALÇADAN VE TUZ DIŞINDA BAHARATLARDAN UZAK DURULMALI 

Dursun, “Çok az miktar salça kullandık. Ramazan boyunca salçalı ve kuru bakliyatlı çorbalardan kaçınmak lazım. Sindirime baskı yaptığı için orucun ilerleyen saatlerinde gaz ve su ihtiyacı doğurabilir o yüzden dikkat etmek lazım. Ayrıca baharat konusunda sahur yemeklerinde yalnızca tuz kullanılmalıdır. Diğer baharatlar susama hissini tetikler ve günün hayli zor geçmesine neden olur.”

sahur-yemekleri,-sahurluk,-ramazan,-oruc,-sahurda-ne-yenir,-ideal-sahur-yemekleri,-yumurtali-patates-kavurma,-havuclu-yumurtali-yesil-salata.jpg

HAVUÇLU YUMURTALI YEŞİL SALATA

Dursun, “Yine salatamızda da yumurta mevcut. Tok tutması ve sindirimi kolay olması açısından bu salatamız önemli. Burada bir diğer önemli konu da domates kullanılmaması. Domates asitik özelliği yüksek olduğu için uyunup uyanıldığında sabah midede yanmaya sebep olur. Dahası büyük oranda susatır. Onun yerine şeker bakımından zengin havuç kullanmak önemlidir.” 

sahur-yemekleri,-sahurluk,-ramazan,-oruc,-sahurda-ne-yenir,-ideal-sahur-yemekleri,-yumurtali-patates-kavurma,-havuclu-yumurtali-yesil-salata,-yumurtali-kasarli-tost.jpg

YUMURTALI KAŞARLI TOST

Dursun, “Tost, genellikle tost ekmeğinde yapılır ancak siz bakkal ekmeğiyle de yapabilirsiniz. Yine tostumuzu yaparken yumurta kullanmaya özen gösterdik. Ekmeğin içerisinde dışarıda sahanda yaptığımız yumurtayı yerleştirdik ve üzerine kaşar dilimlerini koyduk. Yine bu tostun yanına az yağda kızartılmış patates koyabilirsiniz.” 

sahur-yemekleri,-sahurluk,-ramazan,-oruc,-sahurda-ne-yenir,-ideal-sahur-yemekleri,-yumurtali-patates-kavurma,-havuclu-yumurtali-yesil-salata,-yumurtali-kasarli-tost,-komposto-001.jpg

KOMPOSTO İÇİN

Dursun, “Yemeklerin yanında çay gibi susatıcı içeceklerden ziyade komposto içmeniz sağlık açısından çok daha önemli. Çünkü içerisindeki doğal şeker ve su sayesinde vücudunuzun zinde olmasını sağlayacaktır.”

sahur-yemekleri,-sahurluk,-ramazan,-oruc,-sahurda-ne-yenir,-ideal-sahur-yemekleri,-yumurtali-patates-kavurma,-havuclu-yumurtali-yesil-salata,-yumurtali-kasarli-tost,-komposto,-sef.jpg

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.