Sakarya mahallesi restorasyon bekliyor

Sakarya mahallesi restorasyon bekliyor

Ankara'nın en eski semtlerinden biri olan Sakarya Mahallesi'ndeki tarihi Ankara evleri bakımsızlıktan bitap düştü. Mahalle sakinleri de, yetkililerden bölgedeki evlerin kısa zamanda restorasyona alınıp yenilenmesi talep ediyor.

Altındağ'da Hamamönü ve Hamamarkası semtlerinin yanı başında bulunan Sakarya Mahallesi, Ankara'nın en eski semtlerinden biri olmasına karşın uzun süredir bakımsızlıktan bitap düşmüş durumda. Mahalledeki yapıların önemlice bir bölümü uzun süredir boş. Boş durumda olan yapıların vaziyeti ise içler acısı. 

TARİHİ YAPI ÇOK SAYIDA

Ankara'nın en eski semtlerinden olan Sakarya Mahallesi, çok sayıda tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor. Semtte bulunan bu tarihi yapılarsa bakımsızlıktan bitap düşmüş vaziyette. Son yıllarda Hacettepe, Hamamönü ve Hamamarkası semtlerinden yürütülen restorasyondan payına düşeni almak istediklerini söyleyen semt sakinleri, "Bu bölgede restore edilmeyi bekleyen pek çok tarihi Ankara evi var. Bu evlerin Altındağ Belediyesi tarafından restore edilmesini bekliyoruz. Umudumuz kısa süre içerisinde Sakarya Mahallesi'nin de Hamamönü ve Hamamarkası gibi yenilenmesidir" dedi. 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Altındağ Belediyesi tarafından Hacettepe, Hamamönü ve Hamamarkası'nda yürütülen restorasyon çalışmalarının büyük ölçüde tamamlanmasından sonra, bakım-onarım çalışmalarının büyük ölçüde Sakarya Mahallesi ve Ulucanlar bölgesinde yoğunlaşması bekleniyor.  

UĞUR DUYAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.