Saklı cennet Karagöl sonbaharda bir başka güzel

Saklı cennet Karagöl sonbaharda bir başka güzel

Doğa tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alan Karagöl, ziyaretçilerine kartpostallık görüntüler sunuyor.

Sonbaharın kendini göstermeye başladığı Artvin'in Borçka ilçesindeki Karagöl'de renk şöleni yaşanıyor.

İlçe merkezine 27 kilometre mesafedeki Karagöl, yöredeki diğer bazı göller gibi heyelan sonucu küçük bir derenin önünün toprak kütlesi kapanması sonucu oluştu.

Çevresindeki vadiler ve ormanlarla kaplı eşsiz doğasıyla fotoğraf ve doğa tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alan Karagöl, yazın yeşilin, sonbaharda sarı, turuncu ve kırmızının onlarca tonuna bürünen ağaçların göle yansımasıyla ziyaretçilerine kartpostallık görüntüler sunuyor.

Saklı cennet Karagöl sonbaharda bir başka güzel

Türkiye'nin tek biyosfer rezerv alanı olan Camili'ye giden yol üzerinde bulunan ve 368 hektarlık alana sahip Borçka Karagöl Tabiat Parkı, sonbaharda ayrı bir güzelliğe bürünüyor.

Doğası ve sonbahardaki renk cümbüşüyle görenleri büyüleyen Karagöl, sıcak ve açık havayı fırsat bilen ziyaretçilerini sonbaharda da ağırlamaya başladı.

Artvin ve çevre illerden çok sayıda doğasever ve fotoğrafçı, Karagöl'ün sonbaharda sunduğu güzellikleri görmek ve fotoğraflamak için göle yoğun ilgi gösteriyor.

Eşi ile İstanbul'dan gelen Erdem Kaynak, yaptığı açıklamada, tavsiye üzerine geldikleri Karagöl'den büyük keyif aldıklarını söyledi.

Yeni evli olduklarını ve tatil için Doğu Karadeniz'i tercih ettiklerini anlatan Kaynak, "Böylesine yüksek bir rakımda doğa harikası bir yerle karşılaştık. Eşimle balayımızda bize güzel bir hediye oldu. Burada evlenecek çiftlerin de özellikle fotoğraf çekimi için geldiklerini gördük. Bunun için de çok uygun bir doğal yapı var. Yaz döneminde gelmenin daha da güzel olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Gelin ve damat adaylarının ilk adresi


Evlenecek çiftlerin her mevsim tercih ettiği Karagöl, sonbahardaki farklı ortamıyla da vazgeçilmezliğini sürdürüyor. Artvin ve çevresindeki illerden düğün fotoğrafı çektirmek için gelen çok sayıda gelin ve damat, göl çevresinde farklı açı ve manzaralarda fotoğraf çektiriyor.

Hayri Yamak, bir ay sonra evleneceği nişanlısı Şeyma Kahya ile düğün fotoğraflarını çektirmek için Karagöl'e geldiklerini belirtti.

Her rengin yer aldığı göldeki muhteşem manzaradan yararlanmak istediklerine dikkati çeken Yamak, "Karagöl'ün özellikle bugünlerde daha farklı bir güzelliği oluyor. Düğünümüz bir ay sonra olmasına rağmen bu eşsiz manzarayı kaybetmemek için erken davrandık." dedi.

Şeyma Kahya da kendileri gibi fotoğraf çektirmek için gelen gelin damat adayları olduğuna işaret ederek, "Sonbaharda renkler olağanüstü. O yüzden bugünü özellikle tercih ettik. Erken davrandık ama çok memnunuz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.