Sarımsak depresyon, tansiyon, virüs ve kansere karşı çok etkili

Sarımsak depresyon, tansiyon, virüs ve kansere karşı çok etkili

Sarımsakta neye dikkat edilmeli? Sarımsak neye iyi geliyor? Kandaki pıhtılaşmada sarımsağın etkisi nedir? Depresyona nasıl etki ediyor? Hipertansiyonu tedavi eder mi? Sarımsak bakteri ve virüslere nasıl tesir ediyor? Kanseri ne yönde etkiliyor?

Yemeklere eşsiz lezzet katan, mutfakların vazgeçilmez ürünü addedilen sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Her türlü hayvansal ürün ve sebzelerle bir araya geldiğinde eşsiz damak tadı ve lezzet oluşturan sarımsağın sağlıkla ilgili her geçen gün yeni faydaları ortaya çıkıyor.

Peki sarımsak neye iyi geliyor? Sarımsakta neye dikkat edilmeli? Kanda pıhtılaşmada sarımsağın etkisi nedir? Sarımsak depresyona nasıl etki ediyor? Sarımsak hipertansiyonu tedavi eder mi? Sarımsak bakteri ve virüslere nasıl tesir ediyor? Sarımsak kanseri ne yönde etkiliyor?

HENÜZ İNSANLAR BÖYLE BİR İLAÇ ÜRETEMEDİ

Bilindiği üzere yapay ilaçların pek çok yan etkisi bulunuyor. Bir hastalığı tedavi ederken, diğer hastalıklara davetiye çıkartan yapay ilaçların aksine sarımsağın daha hastalık başlamadan önleme özelliği bulunuyor. Ayrıca sarımsak pek çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Henüz insanoğlu sarımsağın binde biri oranında etki yapabilen ilaç üretebilmiş değil. Pek çok hastalığa iyi gelen sarımsak, kandaki pıhtılaşmadan tutun da; tansiyon hastalıklarının tedavisi, zararlı bakteri ile virüsleri öldürme, depresyon ve kanseri önlemede bire bir etki yapıyor. İşte sarımsağın en önemli 6 özelliği:

1-Antiagregan özelliği bulunan sarımsak, kandaki pıhtılaşmayı önlüyor. Dolayısıyla pıhtılaşmayla ortaya çıkan beyin kanamasının ve kalp krizinin önüne geçiyor. Sarımsak kalp damar rahatsızlıklarına çok iyi geliyor.  

2-Antihipertansif özelliği bulunan sarımsak, hipertansiyondan koruyor ve tedavi ediyor. Yüksek tansiyonla başa çıkamayanların en büyük destekçisi sarımsak oluyor. 

3-Antiviral özelliği bulunan sarımsak, insan vücudundaki zararlı virüsleri öldürmede bire bir etki yapıyor. 

4-Antibakteriyel etkisi olan sarımsak, her türlü zararlı bakteriyi yok etmede en etkili ürün özelliği taşıyor. 

5-Antidepresan vazifesi gören sarımsak depresyonu önlüyor ve tedavi ediyor.

6-Antikansorejen özelliği bilim adamlarınca tespit edilen sarımsak, kanseri önlemede en etkili ilaçlardan birisi olarak kabul ediliyor.

SARIMSAKTA NEYE DİKKAT EDİLMELİ?

Peki hastalıklara karşı mucizevi etkiye sahip olan sarımsak da neye dikkat edilmeli? Bilindiği üzere piyasada bin bir çeşit sarımsak bulunuyor. Ayrıca market ve manavların reyonlarını ithal sarımsaklar kaplamış vaziyette…

Konunun uzmanları bu yönde tavsiyelerde bulunarak; nerede ne şekilde üretildiği belli olmayan sarımsağa rağbet edilmemesi gerektiği yönde uyarılarda bulunuyor. En etkili sarımsağın doğal gübreyle, insanların kendi tarlaları ile hobi bahçelerinde ürettikleri sarımsak olduğu yönünde önerilerde bulunuyorlar.   

sar-tarlasi-son.jpg

 

Gazeteilksayfa.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.