Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Saygı duymayı bilmek

Saygı duymayı bilmek

31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimde Ankara'da oy kullanan bizlerin sandıklarından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Mansur Yavaş çıktı.

Elbette bu karara saygı duymak lazım. Bunu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayı Özhaseki çıktığında da söyleyebilirdim ve şimdi de söyleyebiliyorum.

Ancak sosyal medya ve haber platformlarında pek çok dalga konusu olan içerik mevcut.

Gökçek Bey'in döneminde konuşlandırılan kol saati anıtının kaldırılması, Ulus Atatürk heykelinin yıkanması v.b gibi durumlar insanların ağzına sakız olarak yapışmış.

Demokratik bir ortamda yaşamak ve bunu ileri gelecek yıllara taşımak istiyorsak "kuru kalabalık" yapmaya hiç gerek yok.

Milyonlarca insanın oyuna saygı duymak gerekiyor diyenlerdenim. Elbette kimseye hangi partiye oy verdiğini soracak durumumuz yoktur ve olmamalıdır.

İstanbul'da seçim süreci her an bir son dakika haberiyle sarsılırken, Ankara'da bu durumun ötesinde yeni hizmet süreci kapıları açılmıştır.

Daha önceki iki yazımda da belirttiğim gibi hizmet yapılması zorunludur. Vatandaşların görevi olduğu gibi Ankara Büyükşehir Belediyesinin de görevleri mevcuttur.

Şöyle ki; Mustafa Tuna Bey'in görev aldığı dönemde yapılan hizmetlerin "ısıtılarak" sosyal medyada paylaşılmaması ve belediye hesaplarında belediyenin çalışıyor olarak gösterilmemesi gerekiyor.
Çünkü vatandaşlarımız "keriz" olmadığı için bu ve bunun gibi durumları anlayacak ve bir sonraki seçimde oyunu ona göre kullanacaktır.

Yeni bir dönemin hizmet adı altında yeşermesini diliyorum. Saygı güzelliklerin temeli olmalıdır.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR