Şehir hastaneleri sağlık turizmi için umut olacak

Şehir hastaneleri sağlık turizmi için umut olacak

ATİD Fuar Komite Başkanı Garip Uysal önümüzdeki günlerde açılacak şehir hastanelerinin Ankara’da sağlık turizminin gelişmesi için umut olacağını belirtti.  

Son 10 yılda en hızlı gelişen turizm kolu olan sağlık turizminin ekonomik getirisinin yüksek olduğunu kaydeden Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Fuar Komite Başkanı ve Maltepe 2000 Otel Genel Müdürü Garip Uysal, yakın zamanda açılacak şehir hastanelerinin Ankara’da sağlık turizminin gelişmesi için umut olacağını söyledi. 

Şehir hastanelerinin diğer il ve ülkelerden kişileri de ağırlayacağını belirten Uysal,  Ankara’nın sağlık turizminde lider olabileceğine dikkat çekti. Biri Etlik’te diğeri Bilkent’e olmak üzere Ankara’da 2 şehir hastanesinin açılacağını hatırlatan Uysal, şehir hastanelerinin Başkent’in sağlık turizmine katkısının büyük olacağına inandıklarını söyledi. 
Şehir hastanelerinin Ankara’nın sağlık turizm potansiyelini harekete geçireceğini dile getiren Uysal, aynı zamanda tüm turizm kollarının bundan olumlu etkileneceğini bildirdi. Sağlık turizminin sadece tıptan ibaret olmadığını vurgulayan Uysal, tedavi için Ankara’ya gelecek olan yabancı hastaların termal, emekli, engelsiz, sağlıklı beslenme, saç ekimi ve estetik gibi sağlık turizmi dallarını da canlandıracağını bildirdi.

Böylelikle otellerin hem yaz hem de kış doluluk oranlarına ulaşabileceğini kaydeden Uysal, Ankara ekonomisine büyük katkı sağlanabileceğini dile getirdi. 

Şehir hastanelerine yabancı hasta kabul edebilecek şekilde yatırım yapıldığına dikkat çeken Uysal, şehir hastanelerinin açılmasının ardından bugünkü kapasitenin 3 katına kadar yabancı hastanın kabul edilebileceğini kaydetti. Böylelikle Türkiye’nin bölgesinde en güçlü sağlık turizmi merkezi olacağını ifade eden Uysal, Ankara’nın ise sağlık turizmi merkezlerinin başında geleceğini söyledi. 


HABER MERKEZİ-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.