Şehitlere anıt

Şehitlere anıt

Nallıhanlı hayırsever işadamı Ayhan Sümer’in Çanakkale Savaşında şehit düşmüş 85 ve iç güvenlik harekâtlarında şehit düşmüş 13 Nallıhanlı kahraman vatan evladı adına yaptırdığı şehitler anıtı açıldı.  

Nallıhanlı hayırsever işadamı Ayhan Sümer’in Çanakkale Savaşında şehit düşmüş 85 ve iç güvenlik harekâtlarında şehit düşmüş 13 Nallıhanlı kahraman vatan evladı adına yaptırdığı şehitler anıtı açıldı.                                                                                            
NALLIHAN’DA ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANITI AÇILIŞI    

Ankara Nallıhanlı hayırsever iş adamı, Nallıhan Vakfı Başkanı ve Başkent Ankara Meclisi Onursal Başkanı Ayhan SÜMER tarafından Çanakkale Savaşında şehit düşmüş 85 ve İç ve Dış Güvenlik Harekâtlarında şehit düşmüş 13 Nallıhanlı kahraman vatan evladı adına yaptırılan, Devlet Sanatçısı ve Heykeltıraş Metin Yurdanur tarafından yapılan Şehitler Anıtı ve şehitlerimizin künyelerinin yazılı olduğu kitabe açılışı Nallıhan’da yoğun bir katılımla gerçekleşti. 
Anıt açılışına Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan,Yozgat Valisi Kadir Çakır,Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erkan İbiş, Eski Ankara Valileri Saffet Arıkan Bedük ve Kemal Önal, Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Eski Bursa Valisi Orhan Taşanlar, Nallıhan Kaymakamı Murat Kahraman, Belediye Başkanı İsmail Öntaş, ve çok sayıda protokol ile Başkent Anlkara Meclisi üyeleri ve yüzlerce Nallıhanlı katıldı.

Şehit aileleri adına İdris Eryücel, Nallıhanlı Şehitler kitabının yazarı Mithat Atabay, Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, Nallıhan Kaymakanı Murat Kahraman ve Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan günün anlam ve önemini vurgulayan birer konuşma yaparak Ayhan Sümer’e teşekkür ettiler.

HAYATIMIN EN DUYGULU ANINI YAŞIYORUM

Açılış töreninde konuşan hayırsever işadamı Ayhan Sümer: “Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümünde, siz değerli misafirlerimizle birlikte burada olmaktan çok güzel.  Hayatımın en duygulu anını yaşıyorum , Ülkemize böyle bir eser kazandırdığım için çok mutluyum ,vatan uğruna canlarını seve seve veren şehitlerimiz huzurunda bir kez daha saygıyla eğiliyorum dedi.”

Ayhan Sümer, şehitler anıtını yapan Devlet Sanatçısı Heykeltıraş Metin Yurdanur’a kitabeyi hazırlayan mermer ustası Rasim Kayabaşı’na ve Nallıhanlı Şehitler kitabını hazırlayan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mithat Atabay’a  emeklerinden dolayı teşekkür etti.

104 yıl önce vatan uğruna şehit olan atalarının isimlerini kitabe gören şehit yakınları göz yaşlarına hakim olamadılar. Şehit aileleri, böyle güzel bir eseri hazırladığı için Ayhan Sümer’e teşekkür ettiler.
Şehit ailelerine şükran belgeleri verildikten sonra Nallıhanlı Şehitler Anıtı ve Kitabesi açıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.