Şehitlere dua

Şehitlere dua

Mamak Akdere Merkez Camisi’nde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü nedeniyle şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu. 

Mamak Akdere Merkez Camisi'nde Başta Çanakkale şehitleri olmak üzere tüm şehitler için mevlid okutuldu.

Vatan için canını feda etmiş aziz şehitleri unutmayan cami cemaati, her yıl yaptığı mevlid geleneğini bu yıl da sürdürdü. Cami imamı Mehmet Balcı ve cami cemaati önderliğinde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.  Programa şehit aileleri de katıldı ve duygu dolu anlar yaşandı. Mevlid-i Şerif ile başlayan program ilahiler ve Kur’an’ı Kerim tilavetiyle devam etti.

 “ŞEHİTLERİMİZ BİZLER İÇİN CANLARINI FEDA ETTİ”

Yapılan program sayesinde şehitler dualar ve salavatlar eşliğinde anıldı. Programa kadınlarda kendilerine ayrılan bölümde katılırken, program bitiminde öğle namazı eda edilerek namaz sonrası  ücreti hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanan ikramlar ikram edildi. Program hakkında gazetemize bilgi veren Akdere Merkez Cami İmamı Mehmet Balcı, düzenledikleri program sayesinde yapılan hatimlerin ve Yasin-i Şerif’lerin dualarının edildiğini, bununla beraber şehitlere mevlid okunduğunu söyledi. Balcı, “150 adet hatim yapıldı. Yasin okundu, Kelime-i Tevhid ve diğer sureler okundu. Burada hem hatim duasını yapıyoruz, hem de Mevlid-i Şerif ile şehitlerimizi kendimiziden razı etmeye çalışıyoruz. Ecdadımız 104 yıl önce bütün dünyaya şehitler ölmez vatan bölünmez, Çanakkale geçilmez nidalarını haykırdı. Şehitlerimiz Allah İçin, vatan için, bizler için  canlarını feda ettiler.”

İSLAM’IN İZZET, ŞEREF VE NAMUSUNU KORUDULAR

“İslamın izzet, şeref ve namusunu; müslümanların haysiyet ve onurunu korudular. Mabetlerimize namahrem eli dokundurmadılar. Ezanlarımızın susturulmasına müsaade etmediler. Şehitlerimiz bizler için topraklarımızı korumak için, ezan ve bayrak için şehit düşerken acaba bizler bugün şehitlerimizin bizlere emanet ettiği bu vatan topraklarına sahip çıkabildik mi? Onlar aramızda, onlar her yerde. Ayeti Kerime’de buyurduğu gibi ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Hayır onlar diridirler, ancak siz bunu bilemezsiniz.’

“Bu vesile ile hem Çanakkale zaferini kazanan, hem Türkiye’nin doğusunda-batısında, kuzeyinde-güneyinde nerede bir şehit varsa, rabbim onları Uhud şehitleriyle birlikte haşr eylesin. Mekanları cennet olsun. Görevine eda ederken yaralanan, gazi olan tüm emniyet güçlerimize de rabbim acil şifalar versin” ifadelerini kullandı.

ŞEHİT AİLELERİ DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI

Programa katılan şehit aileleri ise böyle bir program hazırlayarak şehitleri unutmadıkları için cami imamı Mehmet Balcı’ya ve cami cemaatine teşekkür ederek, “Şehitlerimizin kıymetini bilelim, değer verelim” dedi. Şehit aileleri konuşmalarında duygu dolu anlar yaşarken şu ifadeleri kullandı, “Vatanımıza ezanımıza bayrağımıza saygımız olsun. Şehitlerimiz için dua edelim. Bizde bu vatan için her zaman şehit olmaya hazırız. Bu programı düzenleyen herkesten Allah razı olsun. Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayalım” diye konuştu.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.