Seyirci haritası

Seyirci haritası

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, Ankara’nın seyirci haritasını çıkardı.

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı Ankara’da medya temsilcileri ile bir araya geldi. Passolig kullanıcı sayıları ile ilgili rakamlar veren Kazancı, geçtiğimiz sezona nazaran süper ligde %40 TFF 1.ligde ise %13 artış olduğunu söyledi. PTT 1.lig deki bu artışın mimarının Ankaragücü olduğunu kaydeden Kazancı süper lig takımlarından 4 takımın taraftar kaybına uğradığını ve bunlardan ikisinin Osmanlıspor ve Gençlerbiliği olduğunu üzülerek ifade ettiğini Ankara’ya yakışmadığını söyledi. 

ANKARAGÜCÜ ETKİSİ

Ankaragücü’nün başarısının Ankara’daki taraftar sayısına etkisinden bahseden Kazancı, “TFF 1.lig e dönüşünün ilk yılında yarıyı lider tamamlayan Ankaragücü saha içersindeki başarısı kadar taraftar desteği ilede dikkat çekiyor. TFF 1.lige çıkışıyla lig ortalamasının 3 katı taraftar desteği alan takım ortalama 7 bin kişiye maç oynuyor. İlk 17 haftada Ankaragücü’nün taraftar sayısını %50 artırması ile Ankara’daki maça giden seyirci sayısı 100 bin kişiye ulaştı.” Dedi

İNANILMAZ BİR POTANSİYEL

Ankaragücü’nün yalnızca bulunduğu şehirden değil şehir dışından da büyük taraftar desteği aldığını söyleyen Kazancı, “TFF 1. Ligin %13 taraftar artışında Ankaragücü’nün etkisi çok büyük. Kendi şehri dışında diğer şehirlerden de inanılmaz bir taraftar desteği var. İstanbul, İzmir, Konya sırasıyla bu şehirlerden destek alıyor. Ayrıca 41 farklı logolu passolig ile maçlarına girilen takımın en büyük diğer takım destekçisii bir yandan şaşırtıcı bir yandan sevindirici olarak Gençlerbirliği başı çekiyor” bilgisini verdi. 

EN FAZLA OSMANLISPOR

Ankara takımları arasında en çok passolige sahip olan takımın 23bin kişiyle Osmanlıspor olduğunu belirten Kazancı, “Bu rakamı 17 bin kişiyle Ankaragücü 16bin kişiyle de Gençlerbirli takip ediyor”dedi. İlçelere de göre istatistiki bilgiler veren Kazancı, “Çankaya ilçesi en çok Gençlerbirliği logolu passolig almış Keçiören ise Ankaragücü alırken Sincan’dan en çok Osmanlıspor destek olunmuş” dedi. 

DÖRT TAKIMDAN İKİSİ ANKARA’DA

Taraftar sayısını artıran takımların yanı sıra azaltan takımların da olduğunu belirten Kazancı ilk 17 haftada 4 takımın taraftar ortalamalarının düştüğünü söyledi. Bu takımlardan ikisinin Osmanlıspor ve Gençlerbirliği olduğunu üzülerek ifade eden Kazancı, “Osmanlıspor %53 düşürdü taraftar sayısını. Gençlerbirliği büyük olmasa da %8 oranında bir düşüş var. Malesef bu Ankara gibi bir şehrin takımlarına yakışmıyor ve üzüntü verici. İnanıyorum ki Ankara’da iyi statlar devreye girdiği zaman bu rakamlar tekrar artış göstericektir”dedi. Ek olarak diğer iki takımında Akhiser ve Konyaspor olduğunu belirtti. 

DESTEK BEKLİYORUZ

Öte yandan basın toplantısına Ankaragücü’nden de yöneticilerde katıldı. Yöneticilerin ortak sesi ise destek çağırısı idi. Ceyhun Kazancı’ya isteklerini dile getiren kulüp yöneticileri, “Tandoğan tesislerimizi tamamlayamadık passolig sosyal sorumluluk projesi kapsamında buradaki tesisleri tamamlayarak birçok sporcuya destek çıkmış olur. Malesef Ankara stad konusunda sonlara kaldı profosyonel takımın olmayan şehirlerden sonraya bırakıldı. 5 yıldır takımın tek kuruş gelir olmadan idare ediyoruz ve bugün bu durumdayız bu bir mucizedir. Bu anlamda federasyondan ve passolig den destek bekliyoruz. Ankaragücü’nün bugün şampiyonluğa oynamaması Ankara’nın ayıbıdır” ifadesine yer verdiler. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.