SGK'dan sevindiren düzeltme

SGK'dan sevindiren düzeltme

SGK, yaptığı inceleme sonucu, 14 yıl önce emekli olan Mustafa Akdoğan’ın maaşının düşük hesaplandığını tespit etti. Hatayı fark eden SGK, Akdoğan’ın banka hesabına, hakkı olan 6 bin TL’yi yatırdı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hatalı hesaplanan emekli aylıklarıyla ilgili incelemelerini sürdürüyor. SGK tarafından yapılan incelemeler sonucunda yanlış hesaplandığı belirlenen emekli aylığı, hata durumuna göre emekliden ya geri isteniyor ya da emekliye iade ediliyor. Geçtiğimiz günlerde buna benzer bir durum yaşandı. Pursaklar’da yaşayan emekli bir vatandaşa emekli maaşının yanlış hesaplandığı belirtilerek SGK tarafından geçtiğimiz aylarda emekli şahsın hesabına 6 bin TL yatırıldı.

YANLIŞ HESAP 14 YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI

Pursaklar Saray’da oturan 58 yaşındaki Mustafa Akdoğan adındaki bir vatandaş, 2004 yılından SGK’dan emekli olmuş artık evde torun sevmeye başlamıştı. Uzun bir çalışma hayatının ardından emekliliği hak eden Mustafa Akdoğan’a 14 yıl sonra SGK’dan bir resmi belge gönderildi. Posta yoluyla gönderilen belgede, yıllardır yatan maaşının yanlış hesaplandığı açıklanarak, SGK tarafından belirlenen tutarın banka hesabına yatırılacağı belirtildi. Bu gelen belgenin ardından 1 buçuk ay sonra Mustafa Akdoğan’ın banka hesabına 6 bin TL gönderildi. 

HIZIR GİBİ YETİŞTİ

Emekli Mustafa Akdoğan SGK’nın yaptığı yanlışın farkına varması sonucunda hatasını hemen telafi etmesine bir hayli sevindi. Akdoğan, “Bu para inanın hızır gibi yetişti. Geçtiğimiz günlerde mideden bir ameliyat geçirdim. Bu ameliyat planlanmış bir şey değildi, aniden oldu. Bu para sayesinde maddi anlamda sıkıntı yaşamadık. İhtiyaçlarımızı bu para ile karşıladık. Eğer bu para olmasaydı maddi anlamda büyük sıkıntı yaşayabilirdik. Her şeyde hayır aramakta fayda var. ‘Allah sevdiği kulunun yanında’ derler ya ki öyle de oldu. Yıllardır yapılan yanlışın yeni farkına varılması ve durumun hemen telafi edilmesi bizim bu zor günümüzde çok büyük işimize yaradı” dedi. 

S.Selçuk YILDIRIM/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.