Sierra Leone’ye yardım eli

Sierra Leone’ye yardım eli

Cansuyu Derneği, 2021 Ramazan Organizasyonlarında Sierra Leone’deki muhtaçlara yardım elini uzattı.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2021 Ramazan Organizasyonu kapsamında yardım faaliyetlerine yoğun şekilde devam ediyor. “Kazancımız Allah için verdiğimizdir” sloganı ile her yıl ramazan ayında Türkiye’de ve dünyanın dört bir köşesinde hayırsever vatandaşların emanetlerini sahiplerine ulaştıran dernek, kumanya dağıtımlarından iftar sofraları kurulmasına, yetim aylıklarının dağıtımlarından zekât, fitre ve bağışların sahiplerine ulaştırılmasına kadar birçok alanda yardım organizasyonları düzenliyor. 

‘4500 muhtaca Ramazan kumanyaları ulaştırıldı.’

Batı Afrika Ülkesi Sierra Leone’de yardım organizasyonu düzenleyen Cansuyu, hayırseverlerin emanetlerini sahiplerine ulaştırdı. Başkent Freetown, Kono ve Kambia bölgelerinde zor şartlar altında yaşayan 4500 muhtaca, içerisinde temel yiyecek malzemeleriyle bir ailenin Ramazan boyu gıda ihtiyacını karşılayacak olan kumanyalar dağıtıldı. Kumanya dağıtımlarının ardından iftarlık yiyecekler bin Sierra Leoneli muhtaca ulaştırıldı. Ramazan’ın bereketini ve coşkusunu bölgedeki insanlarla paylaşan Cansuyu, muhtaçların sofrasında aş yüzünde tebessüme vesile oldu. 
 
‘Kambia bölgesinde Cami açıldı’ 

Kumanya dağıtımlarının ardından Sierra Leone’nin Kambia bölgesinde Selman Esmerer Camii’nin açılışı gerçekleştirildi. 260 metrekare alana inşa edilen caminin açılışı büyük bir heyecan ve coşku ile gerçekleştirildi. Bölgedeki büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan camide, insanlar rahatça ibadetlerini yapabilecek. 

‘7 bin muhtaca kurban etleri dağıtıldı.’
Cansuyu, hayırsever vatandaşlar tarafından vekâletle bağışlanan adak, akika ve şükür kurbanlarını da keserek etlerini de bölgedeki 7 binden fazla muhtaca ulaştırdı. Yapılan yardımlarla mazlum ve muhtaç insanların ihtiyaçları karşılanırken, ümmet içinde gönül köprüleri kuruldu.

Gerçekleştirilen yardım organizasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Mesut Ceylan Ramazan’ın bereketi ve coşkusunu Sierra Leoneli kardeşleriyle paylaştıklarını ifade etti. Ceylan: “Batı Afrika Ülkesi Sierra Leone’deki kardeşlerimiz için Türkiye’den hayırsever vatandaşlarımızın bizlere emanet ettiği hayırları ulaştırdık. Burada Kumanya ve Kurban dağıtımları ile İftar programı gerçekleştirdik. Ardından Selman Esmerer camimizin açılışı yaparak bölge halkının hizmetine sunduk.  Mübarek Ramazan ayının bereketini ve coşkusunu onlarla paylaşmak için büyük çaplı bir yardım organizasyonu düzenledik.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.