Şifa kaynağı karadut

Şifa kaynağı karadut

Hamamönü’nde, kendi yetiştirdiği karaduttan elde ettiği şurubu satan Ramazan Akın, ‘‘Karadut, halsizliğe, ağız yarasına, kansızlığa iyi gelir. Faydası saymakla bitmez” diyor.

Hamamönü’nde bu Ramazan Ayı’nda şifanın kaynağı karadut. Balıkesir’de kendi yetiştirdiği karaduttan elde ettiği ürünleri satan Ramazan Akın, “Karadut şifa kaynağıdır halsizliğe, ağız yarasına, kansızlığa iyi gelir. Faydası saymakla bitmez” diyor. Ayrıca ürünleriyle ilgili gazetemize bilgi veren Akın, “Dalından taze kopmuş meyvelerden elde ettiğimiz ürünler tamamen doğaldır asla katkı bulunmaz” dedi. Akın, ayrıca Ankaralıların ilgisinden de çok memnun olduklarını dile getirdi. 

DALINDAN BİZ TOPLUYORUZ 

dsc_0080.jpg

Balıkesir’den Altındağ Belediyesi Hamamönü Ramazan etkinlikleri için geldiğini belirten Akın ürünlerini orada kendilerinin yetiştirdiğini ifade ederek, “Balıkesir’in bir kısım ürünlerini burada halkımıza sunuyoruz. İlk defa alanlar çok beğeniyor daha ilk günler olmasına rağmen bir gelen mutlaka bir daha geliyor. Ürünlerin tamamı kendi yetiştirdiğimiz ürünler. Karadutlarımızı dalından taze şekilde toplar ve güneşte kuruturuz tamamı doğal üründür. İsteyene öz olarak ya da sulandırılmış şekilde öz olarak veriyoruz” dedi.

HER DERDE DEVA 

“Karadutun faydası saymakla bitmez” diyen Akın, şöyle devam etti :
“Karadut şurubu ağız yaralarına, aftlara, boğaz enfeksiyonlarına, diş eti hastalıklarına iyi gelir. Onun dışında halsizliğe, yorgunluğa, kansızlığa, uykusuzluğa, enerji kaybına da faydası vardır. Bir nevi şifa kaynağıdır. Tedavi şeklinde ağzınızda gargara olaraktan kullanabilir ya da yemeklerin yanında komposto gibi içecek olarak, tahinle karıştırılarak yenilebilir”

KANTARON YAĞI AĞRI KESER 

Karadut dışında yine Balıkesir’den getirdikleri ürünlerinin de olduğunu söyleyen Akın, kantaron otunun faydalarından bahsederek, “Kantaron yağlarımız var. Biliyorsunuz Balıkesir’in en meşhur ürünlerindendir. Yağın en bilinen faydaları antibiyotik ve ağrı kesici özellik taşımasıdır. Ayrıca yine kendimizin elde ettiği Nar pekmezi ve nar ekşisi var bunlarda tamamen doğal ürünlerdir. Pekmezi içine tahin karıştırarak tüketebilirsiniz. dedi. 

ANKARALILARIN İLGİSİNDEN MEMNUNUZ

Kendilerine olan ilginin beklediklerinden fazla olduğunu ve bunu memnuniyetle ifade eden Akın “Ramazan nedeniyle buraya geldik. Ankaralılar bize çok ilgi gösteriyor. İlk defa tatmalarına rağmen buradaki ürünleri çok beğendiklerini söylüyorlar. Ankara halkının ilgi ve alakasından çok memnunuz hepsine çok teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.