'Sıfır kış lastiği pahalı deyip, çıkmaya yönelmeyin'

'Sıfır kış lastiği pahalı deyip, çıkmaya yönelmeyin'

Kışın kapıda belirmesiyle, vatandaşlar kışlık lastik için arayışa girdi. Peki, neden kış lastiği kullanmalıyız? Çıkma lastik tehlikeli mi? Sıfır lastik fiyatları ya da 2. el lastik fiyatları... Kışlık lastiğe ilişkin merak ettiğiniz her şey haberimizde...

Kışın kapıda belirmesiyle, vatandaşlar kışlık lastik için arayışa girdi.

Sanayinin yolunu tutan araç sahipleri, sıfır lastik fiyatları karşısında kararını değiştirip 2. el lastik kullanımını tercih etmeye başladı.

Peki, çıkma lastik tehlikeli mi?

Başkent Sanayi Sitesinde yer alan Güngör Rotbalans'ın sahibi Murat Güngör bu yılın lastik fiyatlarını ve satışların durumunu gazetemize değerlendirdi.

Neden kış lastiği kullanmalıyız?

Murat usta, “6 ay önce 250 lira olan lastik bugün 400 liradan fazla. Her gelen ikinci el lastik var mı? Diye soruyor” ifadelerine yer verdi. Ayrıca Murat usta kış lastiğinin önemine de dikkat çekerek, “Hava 7 ila 10 derece altına düştüğünde yaz lastiği sertleşir o yüzden kış lastiği kullanmalısınız” dedi. 

1-(13)-001.jpeg

TAVSİYE ETMİYORUZ AMA RAĞBET ARTTI

Kendisinin çok önermediğini ancak bu yıl ikinci el lastiğe rağbetin çok arttığını belirten Murat usta, “Eskiden de arayan olur ama hani genelde aracına çok binmeyen al satçı diye tabir ettiğimiz işi yapanlar gelirdi. Normal vatandaş daha çok sıfırı tercih ederdi. Bu sene ben yine önermediğimi belirtiyorum. Sonuçta bu ikinci el yani daha önceki araçtan neden çıkarıldı bunu bilmiyorsunuz. Lastik dediğiniz parça can taşıyor. Ancak çok iyi bildiğiniz bir tanıdığınızın aracı varsa onu alıp kullanılmasınız tavsiye ederim” diye konuştu. 

13 inç lastik fiyatı ne kadar? 14 inç lastik fiyatı ne kadar? Lastikte yerli marka var mı?

Son 6 ayda fiyatların bir anda yükseldiğini belirten Murat usta, “ 6 ay önce sattığımız 250 liralık bir lastik bugün 400 liraya yaklaştı. Araç lastik fiyatları jant ebatlarına göre değişir. Şuan 13 inç jant lastikler 250 lira civarında tabi markasına göre değişiyor. Aynı şekilde 14 inçler de 300-350 15 inçler ise 400 lirayı buluyor. Fiyatı uygun olanlar ise genelde yerli markalar. Vatandaşın da tercihi bu yerli markalardan yana oluyor. Kalite olarak gerçekten de başarılı olan bu ürünlerden sıkıntı yaşamıyoruz. İthal lastikler genelde daha pahalı ama onu isteyen de oluyor tabi” şeklinde konuştu.

KAR YAĞMASI ŞART DEĞİL

Yaz lastiklerinin hava soğuduğunda sertleştiğine ve yol tutuşunun zayıfladığına dikkat çeken Murat usta, “Bilinen en büyük yanlış kar yağmayınca kış lastiği takılmayacağıdır. Bu tamamen yanlış bir bilgidir. Hava ortalama 10 derecenin altına düştüğünde yaz lastiğinin yapısı aynında sertleşir ve yol tutuşunu zayıflatır. Gece saatlerinde havadaki nem asfaltın üzerine yapışır ve kaygan bir zemin oluşturur. Yaz lastiğinin bu zeminde tutunması neredeyse mümkün değildir. Hayati güvenliğiniz için vakumlu kış lastiğini Kasım ayının başından itibaren taktırmanız gerekir” bilgisini verdi.

1-(2)-001.jpeg

SANAYİDE İŞLER YENİ YENİ BAŞLADI

Sanayinin durumunu da değerlendiren Murat usta şu ifadelere yer verdi:

“Bu ara işlerimiz durgun ancak kış mevsiminin yaklaşmasıyla hareketlenme başladı. Kışlık bakımına gelenler oluyor. Sanayiye giren araç tek bir yere uğramaz lastikçi de kazanır yağcı da kazanır bütün herkes nasiplenir. Ayrıca 1 Kasım itibariyle ticari araçların zorunlu lastik takmaları da işlerin hareketlenmesinde etkileyici oldu. Şuan için çok iyi demesek de durumumuza şükür yakın zamanda daha da hareketlenmesini bekliyoruz”  

Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.