Sigara Kaçakçıları Satış Taktiklerini Değiştirdi

Sigara Kaçakçıları Satış Taktiklerini Değiştirdi

Cezai yaptırımların artmasından sonra kaçak sigara satıcıları satış taktiği değiştirdi.

Maddi geliri terör örgütlerinin kasasına giden ve bu millete kurşun olarak dönen kaçak sigara satışları Başkent'te sürüyor! Başta Ulus olmak üzere şehrin çeşitli noktalarında satış yapan kaçak sigara satıcıları, Emniyet görevlilerinin kendilerine rahat vermemesinin ardından ve artan cezalardan dolayı satış taktiğini değiştirdi. Aylar önce karton tezgah üzerinde açık bir şekilde satış yapan kaçak sigara satıcıları, şimdi ise boş sigara karton kapları üzerinden satış yapmaya başladı. 

BOŞ KARTON ÜZERİNDEN SATIŞ
Ne para cezası ne de ağır yaptırımlar, kaçak sigara satıcılarını bir türlü durduramıyor. Bu korsan satıcılar engellenmeye çalışılsa da iş kılıfına uydurularak satışa devam ediliyor. Anafartalar Çarşısı önünde kaçak sigara satıcılarının akıl almaz satış hinliğini Habervaktim görüntüledi. Emniyet ve zabıta ekipleri tarafından yapılacak ani baskınları önlemek için satış taktiğini değiştiren kaçak sigara satıcıları, şimdi boş karton kutuları üzerinden aynı yerlerinde satış yapıyor. Alıcı hangi sigarayı alacaksa tezgah üzerinde serili boş kartonlardan onu gösteriyor, daha sonra ise kaçak sigara satıcıları da 50 metre ilerideki bir dükkana girip oradan istenilen sigarayı alıp alıcıya teslim ediyor. Eskisi gibi tezgahın üstünde asla sigara bekletilmiyor. Bu şekilde ani baskınlara karşı da önlem alınmış oluyor.  

KAÇAK SİGARALAR ORJİNALİNE GÖRE DAHA ZARARLI
Uluslararası bir araştırma şirketi MS Intelligence, geçtiğimiz yıllarda kaçak sigara satış miktarını belirlemek için, ülke genelini temsil eden 30’u aşkın kentte, caddelerden 10 bin adet boş sigara paketi toplatmış yapılan analizde boş sigara paketlerinin yüzde 13.3’ünün kaçak sigara olduğu görülmüştü.  Bir önceki araştırmaya göre kaçak kullanım oranın yüzde 11.7 olduğu belirtilmişti. Kaçak sigaralar içinde en büyük payı ise Bulgaristan menşeli ve ülkemizde PKK sigarası olarak anılan ‘Prestige’ alıyor. Uluslararası bazı sağlık kuruluşları da sahte sigaraların insan sağlığına daha fazla zarar verdiğini, kaçak sigaralarda orijinalinden 5 katı kadminyum ile 6 katı fazla kurşun içerdiğini açıkladı.

 HEMEN İHBAR EDİN
Devlet kaçak sigara ile ilgili önemli kararlar almaya başladı. Bununla ilgili sık sık denetim yapılıyor. Kaçak sigara satıcıları terör örgütlerine destek vermekten yargılanıyor. ALO 136 Kaçak İhbar Hattı daha da aktifleştirildi ve kaçak sigara ihbarında bulunanlara çeşitli ödüller verilmeye başlandı. Kaçakçılık yapan kişilerin görüldüğü ilk andan itibaren hemen polis, jandarma, zabıta, valilik veya sahil güvenlik ekiplerinden herhangi birine haber verilmesi isteniyor.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.