'Sigorta şirketleri, tamirci ve müşteriyi mağdur ediyor'

'Sigorta şirketleri, tamirci ve müşteriyi mağdur ediyor'

Kaza sonrası yedek parçayı kim karşılıyor? Sigorta şirketi nereyle anlaşmalı? Sigorta şirketinin karşıladığı yedek parçalar ne kadar kaliteli? Nereden alınıyor? Bu süreçte esnaf mağdur oluyor mu? Tüm bu soruların cevabı haberimizde...

Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası (AOSO) Başkanı Mustafa Arslanoğlu gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Tamirci esnafının sigorta şirketleri tarafından mağdur edildiğini iddia eden Arslanoğlu, “Parça kullanımında ustalarımız değil sigorta şirketleri karar veriyor. Usta bilmediği parçanın altına imza atıyor, mağduriyetler yaşanıyor” dedi.

Kaza sonrası yedek parçayı kim karşılıyor? Sigorta şirketi nereyle anlaşmalı?

Tamirci esnafına sigorta şirketlerinin denetimsiz mal verdiğini iddia eden Başkan Arslanoğlu bu durumun araçta değer kaybına neden olduğunu söyledi. Arslanoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Sigorta şirketinin ekspertizleri araçlara kalite belgesiz üretimler gönderiyor. Esnafın bu şekilde tamir yapmasına sebep oluyor. Bu tamirat araçta büyük oranda değer kaybına neden oluyor. Ayrıca işçilik kalitemiz de büyük oranda düşüyor. Sigorta şirketlerinin anlaşmalı yedek parça tedarikçileri var. Burada merdiven altı üretilmiş ürünler gönderiliyor. Şuan sigorta şirketi için önemli olan yalnızca ucuz olması. Onun dışında bir durum gözetmiyorlar ve en ufak bir kalite belgeleri dahi yok. Örnek veriyorum 50 bin liralık bir araç kaza yaptığında değeri 45 bin liraya düşecekse kullanılan ucuz maldan dolayı bu 40 bin liraya kadar iniyor” diye konuştu. 

ESNAFLA SERVİSİ AYIRIYORLAR

Sigorta şirketlerinin uygulamalarını esnafa dayattığını, yetkili servislere ayırım yaptıklarını da savunan Başkan Arslanoğlu şu ifadelere yer verdi:

“Küçük esnafa dayattıkları bu parça seçimini karşılarında kurumsal olan araç servislerine yapamıyorlar. Onlar istedikleri parçaları kullanabiliyor. Tamirci diye tabir ettiğimiz esnafımız istediği parçayı kullanamıyor hem de o işin altına imza atıyor. Vatandaş bu ucuz parçalardan dolayı ilerde yaşadığı sıkıntıda yine ustaya gelip tepki gösteriyor. Burada sigorta şirketlerinin ucuz mal vermesinden hem esnaf hem vatandaş mağduriyet yaşıyor. Küçük esnafımız ülke ekonomisine büyük katkısı vardır. Sigorta şirketlerinin menfaatleri için bizim esnafımızın mağduriyet yaşamasını istemiyoruz.”

Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.