Siirtli Meryem'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme heyecanı

Siirtli Meryem'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme heyecanı

İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Çanakkale'ye götürülen öğrenciler arasında yer alan Meryem Öz, geziyle ilgili duygularını yazdığı mektubu okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini aramasıyla büyük sevinç yaşadı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilde 15 yaş altı 50 bin çocuğun farklı şehirleri ziyaret etmelerini sağlayarak, kardeşlik ruhu ve bilincinin geliştirilmesi, milli ve manevi değerlerin paylaşılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanan "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Siirt'ten bir grup öğrenci Çanakkale'ye götürüldü.

Gezinin ardından Siirt'e dönüşte okul idarecileri, öğrencilerden projeyle ilgili düşüncelerini içeren mektup yazmalarını istedi.

Siirt Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Meryem Öz'ün ziyaret ettiği şehitlikte yaşadığı duyguları ve geziyle ilgili düşüncelerini kaleme aldığı mektup, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırıldı.

Duygu yüklü cümleler içeren mektubu okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meryem Öz'ü cep telefonuyla arayarak görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmenin heyecanını yaşayan Öz, AA muhabirine, Çanakkale'ye gidişinde ilk kez deniz gördüğünü söyledi.

Geziden duyduğu memnuniyeti dile getiren Öz, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de şehitlerimizin mezarlarını görmek beni duygulandırdı, orası gerçekten çok güzel bir yer. Bizim için canla başla savaşan askerlerimizin ruhuna dua okumak beni aşırı derecede mutlu etti. Şu an burada özgürce konuşabiliyorsak, ben o anı yazısını yazabiliyorsam bunu sağlayan şehitlerdir. Oraya gidişimde gördüğüm yerin kıymetini daha da anladım."

"Uçağı ve denizi ilk görüş anımı yazmıştım"
Mektubunun içeriği hakkında bilgi veren Öz, "Orada yaşadıklarımın nasıl olduğunu, uçağı ve denizi ilk görüş anımı yazmıştım. Oranın tarihi yerlerinin ne kadar güzel olduğunu, orada yazılan destanın beni ne kadar etkilediğini yazmıştım. Mektupta içimden gelen duyguları anlattım." diye konuştu.

"Heyecandan ağladım"
Dönüşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini aradığını ifade eden Öz, şunları söyledi:

"Beni çok onurlandırdı ve heyecanlandırdı. Cumhurbaşkanımız önce derslerimi sonra Siirt'i ve bu proje hakkında ne düşündüğümü sordu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Bakan Soylu'ya çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok duyarlı davrandılar. Cumhurbaşkanının bir hayranıyım. Cumhurbaşkanımız arayınca çok heyecanlandım ve mutlu oldum. Heyecandan ağladım çünkü o kadar etkileyici bir sesi vardı ki çok mutlu oldum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.