Sıkıntıları çözeceğiz

Sıkıntıları çözeceğiz

Yönetimin ve mesleğin içinden geldiğini söyleyen Kara, sıkıntıların ne olduğunu bildiğini zaman kaybetmeden çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

Berberler odası başkanlığına yeni seçilen Sezai Kara gazetemize çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Yönetimin ve mesleğin içinden geldiğini söyleyen Kara sıkıntıların ne olduğunu bildiğini zaman kaybetmeden çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

SIKINTILARI BİLİYORUM

 

dsc_0826.jpg

 İki yıldır odanın yönetiminde olduğunu ve meslektaşlarının sıkıntılarını odanın eksiklerini bildiğini söyleyen Kara, “Kolay olanı başardık bu saatten sonra daha zor isler bizleri bekliyor. 2800 üyemiz var secimde 1697 seçmenden 4 aday içinden en yakın rakibimize 260 oy farka atarak 917 oyla seçildik. Bu odanın tarihinde bu çaplı büyük bir secim olmadı. Ben 12 yaşında girdim mesleğe Ankara, Türkiye hatta Avrupa şampiyonluğum var. 2 senedir de bu odanın yönetimindeydim. Sıkıntıları bizzat gözlemledim. Meslektaşların da isteklerine kayıtsız kalamadım ve 15 ay önce çalışmalarıma başlayarak bu günlere geldim” dedi. 

ODAYA DAVET 

Meslektaşlarının birçok odada kayıtlı olduğunu fakat orada iyi temsil edilmediklerini söyleyen Kara, “Berberleri tek çatı altında toplayacağız. Bu oda 1964 yılında kurulmuş biz burada onların haklarını savunuyoruz. Ben mesleğin içerisindeyim onların ben savunacağım. Başka Meslek odalarında olanları da buraya davet ediyorum bunun mücadelesini vereceğiz. Karma meslek odalarında olanlar var ticaret odalarında olanlar var orada berberlerin temsilcisi bulunmuyor meslektaşlarımızın bu odaya gelmelerini o yüzden ısrar ediyoruz birlik olup tek noktadan hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

UCUZCU BERBER KALMAYACAK

Kendi tabirleri ile ucuzcu olarak nitelendirdikleri düşük rakamlara iş yaparak mesleğe zarar verdiğini söyleyen ve bunlarla mücadele edeceklerini bildiren Kara, “Ankara’da Ucuzcu berberlerin kökünü kazıyacağız. Öyle bir şey kalmayacak. Yasal çerçeve içerisinde tüm mücadelemizi yürütüp onları kapattıracağız. En belirgin 3 sıkıntı var onlarla hemen alakadar olacağız. Meslektaşlarımız tek çalışıyor Etimesgut’tan Sincan’dan gelenler büroya ulaşımda sıkıntı yaşıyor. O bölgeye de bir irtibat bürosu açacağız. Buraya dükkânı kapatıp gelmesi onun için büyük kayıp ve bizde hizmeti onun ayağına götürteceğiz.” şeklinde konuştu. 

500 METRE KURALI

Yan yana açılan iş yerlerinin hem işlerini düşürdüğünü hem de dükkânların değerine zarar verdiğini bildiren Kara bu konunun bakanlıkta görüşüldüğünü de söyledi. Meslektaşlarının iş yeri açılacağı zaman muhatap olarak kendilerinin alınmasını isteyen Kara, “Mesafe konusunda bakanlığımızın çalışması var. 500 metre civarına dükkân açılmasın istiyoruz. Böyle olursa iş yerinin kıymeti olur hemen yanına dükkân açıldığında değerini kaybediyor.  Şuandakilere yapabileceğimiz bir şey yok ilerisi için planımız bu şekilde. Bir diğer konu meslektaşımız iş yeri açacağı zaman direk odaya gelsin bize bu yetkiyi versinler  bizde ona uygun yer gösterelim istiyoruz. Başka meslek odalarında olanları da buraya davet ediyorum bunun mücadelesini vereceğiz” çağrısında bulundu. 

PAZAR HERYERDE KAPALI OLACAK

En belirgin sorunlarının arasında Pazar günlerini istirahat isteyenlerin çoğunlukta olduğunu söyleyen Kara, “En belirgin konularımız arasında pazar günü istirahat isteniyor. Bu 20 yıl önce çıktı pazar günü dükkânlar kapansın dendi. Maalesef her bölgede uygulanamıyor. Çankaya, Yenimahalle, Altındağ da pazar günleri açık oluyor bu kargaşayı da ortadan kaldırıp kural herkese uygulansın diyeceğiz. Meslektaşlarımız arasında büyük çoğunluk pazar kapansın istiyor hafta içi kapansın diyenlerde var. Fakat bizim Çoğunluk önemlidir bizim için ve bizde çalışmalarımızı bu yönde ilerleteceğiz. Haftada bürgün istirahat etmek istiyoruz. Alışveriş merkezlerinde bulunanlarında pazar kapanmasını istiyoruz. Adaletsizlik olmasın bir taraf açık bir taraf kapalı olmaz” şeklinde konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum