Şimdi söz zamanı

Şimdi söz zamanı

Yılın bu mevsiminde genellikle söz merasimi yapıldığını belirten Aydoğanoğlu, “Evde yapılacak söz için ortalama 100-150 Tl değerinde malzeme alınması gerekebilir” dedi. 

Bahar aylarının gelmesiyle düğün, nişan, sünnet, sezonu açılmaya başlamış oldu. Genellikle evde yapılan organizasyonlar için malzeme satan Es Ambalaj işletme sahibi Ersin Aydoğanoğlu gazetemize malzeme fiyatlarıyla ilgili bilgiler verdi. Aydoğanoğlu, “Evde yapılacak bir nişan, söz, doğum günü merasimlerinin malzeme maliyeti 100 150 lirayı bulur” dedi. 

NİŞAN ve SÖZ ZAMANI 

Yılın bu mevsiminde daha çok nişan e söz yapıldığı bilgisini veren şu ifadelere yer verdi:
“Bu mevsimde nişan olur, söz olur yaza da düğün yapılır. Bu merasimler de genelde evde akraba arasında yapılıyor. Müşteriler uygun fiyata evde küçük bir süsleme için bize geliyor. Biz de başta konfeti, baş harfli uçan balon, ev süslemek için balon ve askılık süslerden veriyoruz. Bunların da ortalama fiyatı 10-20 lira arasında değişiyor. Toplamda yaptığınız organizasyon için 100, 150 liraya malzemelerin hepsini alabiliyorsunuz.”

POŞETİN KİLOSU 11 LİRA

Ambalaj işi yaptıkları için poşette sattıklarını söyleyen Aydoğanoğlu, “Genelde küçük esnafımız bizden alışveriş yapar. Poşetin kilosu 11 liraya. Aldığınız boyuta göre adeti değişiyor. Tabi hammaddelerin tamamın ithal ürün olmasından dolayı fiyatlarda da biraz artış oldu. Onun dışında vatandaşlar da genelde çöp poşeti almaya başladı. Eskiden marketlerden aldıkları poşetleri kullananlar onlar paralı olunca daha sağlam çöp poşetine yöneldi. Onların da fiyatı 8 10 lira arasında değişiyor” şeklinde konuştu.  

whatsapp-image-2019-04-14-at-11.28.04-(2).jpeg

DOĞUM GÜNLERİ BİZİM LOKOMOTİFİMİZ

Doğum günü malzemelerinin yılın her sezonu doğal olarak satıldığını belirten Aydoğanoğlu, “Doğum günü bizim lokomotifimizdir. Doğal olarak her mevsim satışlarımız sürer. Evde ya da özel bir mekânda yapılacak doğum günü malzemeleri çok çeşitlidir. Çocuk için ayrı, yetişkin için ayrıdır. 25 kişilik tabak, bardaklar var. Süslemeli olanlar 15-20 lira. Balonların tanesi 50 kuruş. Onun dışında pasta süsleme malzemeleri var. Evde yapacağınız küçük bir doğum günü partisi için alacağınız malzemeler de 100 lirayı bulur” bilgisini verdi. 

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.